maanantai 31. joulukuuta 2012

Mennyttä ja tulevaa

Vuoden vaihtuessa on taas aika katsoa, mitä on saatu aikaiseksi ja kirjata ylös jotakin suunnitelmia ensi vuodelle.

Nadi 

Nadin vuoden 2012 tärkein tavoite oli selviytyä kunnialla pentuprojektista ja kuntoutua parhaalla mahdollisella tavalla. Koska loppuvuoden astutus osoittautui lopulta tuloksettomaksi, siirtyi pentuprojekti kesään. Toisesta yrityksestä olikin tuloksena 5 ihastuttavaa pikkumustaa, jotka kohta jo saavuttavat 6kk iän! Omistajat ja kasvattaja vaikuttavat tyytyväisiltä, joten mekin ollaan :)

Näyttelyt jäi tältä vuodelta käymättä, mutta katsotaan jos pariin näyttelyyn nyt alkavana vuonna saataisiin raahauduttua ;) Syksy meni pitkälti lihotus- ja kuntokuurilla, mutta nyt on taas normaalimitat saavutettu ja pentujen jälkeen ensimmäinen juoksu päällänsä. Treenaillaan jatkossakin mielenvirkistykseksi, Nadin kanssa mieluummin liian vähän kuin yhtään liikaa.
Pira

Pikku-Pii on osoittautunut juuri niin ihastuttavaksi kuin pentuaika antoi odottaa :) Tärkeimpänä tavoitteena oli elämän opettelu osana meidän porukkaa, missä pikkuneiti onkin onnistunut loistavasti! Nadin kanssa ovat oivallinen tiimi ja meidän ihmisten sydämet on sulatettu totaalisesti <3 Arki sujuu ongelmitta, mikä on ehdottomasti tärkeintä!

Terveys:
 • 2012 kuvattiin lonkat A/A, kyynärät 0/0, lisäksi olat, polvet ja selkä terveet, kuvasi ell. Ventelä
 • Muuten ei lääkäriä ole jouduttu vaivaamaan kuin rokotusten osalta, säästytty jopa tapaturmilta!

 • 2013 alkuvuodesta peilataan vielä silmät uudelleen (pentuna ok) ja palpoidaan samalla polvet.

Toko:
 • 2012 oli tavoitteena käydä ALO alta pois. Tarkoitus oli käydä vain kerran, mutta ensimmäisen kokeen jälkeen päädyttiin hakemaan kokemusta TK1:sen verran, mikä varmasti oli oikea ratkaisu.

 • 2013 tavoitteena on AVO1 ja mahdollisesti VOI-korkkaus kesällä/syksyllä. Avossa ei toivottavasti montaa koetta tarvita ja voi on jo ihan ok mallilla liikkeiden osalta, joten ihan realistista pitäisi olla näistä suoriutua.
 • Tärkeimpänä tavoitteena on kehittyä koirakkona ja kouluttautua monipuolisesti mahdollisimman monenlaisissa opeissa poimien sieltä meille sopivat vinkit. Ennakointi pitäisi saada kuriin vähän kaikessa, joten palkkaaminen joutuu syyniin. Tarkempaa tilannekatsausta tokon osalta on luvassa :)

Agility:
 • 2012 tavoitteena oli päästä pentukurssille ja sitä kautta aloittaa treenaus, mikä onkin toteutunut. Pira on täysin syttynyt lajiin ja suhtautuu siihen hyvin intohimoisesti. Ohjaaja ei sitten olekaan kehittynyt ihan samaa tahtia....
 • 2013 tavoitteena on kehittyä. Mun on todella vaikea asettaa tähän oikein mitään muuta tavoitetta, koska olen itse niin aloittelija ja kehityn paljon koiraa hitaammin. Tavoitteena voisi olla estevarmuus, kontaktit ja kepit kuntoon. Ohjaaja tarvitsisi paljon radanlukuharjoituksia, että joskus oppisi ymmärtämään missä pitää milloinkin olla ja sen myötä pystyisi ottamaan koirankin paremmin huomioon. Vaikeaa, mutta onneksi pienen pientä edistystä on havaittavissa ja koiralla on kivaa :)
Näyttelyt:
 • 2012 tavoitteet täyttyivät, käytiin parissa pentunäyttelyssä ja parissa virallisessa junnuluokassa. Pira käyttäytyi hyvin ja sai odotustenmukaisia arvosteluja.

 • 2013 aikana on tavoitteena käydä yhdessä näyttelyssä hakemassa se "pakollinen" yli 15kk saatu H tai parempi. Ei sitten tarvi enää mennä jos siltä tuntuu :D 

Muita tavoitteita:
 • Jos saadaan paikka, niin MH-testi kiinnostaisi kovasti, katsotaan onnistaako.
 • Jäljet jäi 2012 ajamatta, jospa nyt ensi kaudella? Pippi on niin kääpiö, että ohjaajan rimakauhu estää toistaiseksi pk-puolen suunnitelmat.
 • Esineitä etsittiin pariin kertaan, tulevana kesänä toivottavasti muutama treeni lisää, kivaa ja vaihtelevaa treeniä!
 • Kaikkein tärkeimpänä on pysyä terveenä ja ihastuttavana tosikkohömppänä <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti