tiistai 8. lokakuuta 2013

Lihashuoltoa, juoksua, treeniä, koetreeniä

Hieman on aikaa taas vierähtänyt edellisestä päivityksestä, vaikka nyt ollaan kyllä touhuiltu paljonkin :)

Elokuun alussa kumpikin koira kävi Katriinalla hierottavana ja mikä mukavinta, kumpikin oli erittäin hyvässä kunnossa! Alkukesän hiljaiselo ja rauhallinen tahti oli siis tullut koirille tarpeeseen, eikä Nadin selkä tunnu menevän kasvaneesta hihnalenkkeilystä jumiin, ihanaa!!

Treenattu ollaan suhteellisen paljon, elo-syyskuussa ollaan kouluttauduttu nuorten koirien ringin kautta Talasmäen Annen ja Kiviahon Katjan opeissa, lisäksi Karhun Krista kävi pitämässä oman seuran kouluttajille treenipäivän. Annen koulutuksessa Pira oli vähän hullu, ei meinannut pysyä hanskassa sitten millään vaan olisi kaahottanut vaan... Meinasi jo epätoivo iskeä, että eikö me oikeesti olla mitään saatu vireenhallinnan kanssa aikaiseksi, kunnes muutaman päivän kuluttua alkoi juoksu ja koirakin tasaantui. On ne hormoonit vaan ihmeellisiä :D Teki kyllä innolla (raivolla...), mutta tiesi paljon paremmin kuin minä eikä tosiaan juuri keskittynyt. Katjan koulutuksessa taas tärppien aikaan mentiin toiseen ääripäähän, oli vähän tahmea eikä meinannut millään syttyä esim. kiertämiseen, vaikka yleensä nostaa kierrokset tappiin tässä. Kummaltakin saatiin kyllä erittäin hyviä vinkkejä jatkoon!

Kristan koulutuksessa koira oli jo vähän normaalimpi, vaikka juoksu olikin vielä ihan lopuillaan ja hieman häiritsi keskittymistä. Nyt juoksun jälkeen Piran on ollut erittäin tasainen ja suht rauhallinen, mikä välillä itsestä tuntuu todella oudolta, kun on tottunut ruutitynnyriin... Tekee hyvin ja täsmällisesti, ei keuli eikä riehu ja seuraaminen on mennyt hurjasti eteenpäin Katjan erittäin hyvillä neuvoilla! Ilmoittauduttiin vielä yhteen Avo-kokeeseen ihan kokemuksen kannalta, mutta Voi-korkkauskin jo siintää mielessä, tosin se vaatii vielä paljon treeniä etenkin kaukojen osalta. Katsotaan, jos vielä tämän vuoden puolella käydään tsekkaamassa taso :)

AVO-kokeessakin käytiin Piran kanssa treenaamassa virettä ja onnistuttiinkin hyvin! Ehdottomasti meidän tähänastisista kokeista paras, pysyi suht tasaisena, ei äännellyt eikä reihunut. Tulokseksi vain AVO2, 158,5 pistettä, kun jostain kummallisesta syystä kiersi hypyn mennessä ja meni tyynesti seisomaan esteen taakse??  Muuten rivi oli varsin tyydyttävä, paikalla makuu 9 (oli päästänyt pienen piiiip kun poistuin), seuraaminen 8,5, maahanmeno 9, luoksetulo 9, seisominen 9,5, nouto 9, kauko-ohjaus 8,5 (ennakoi istumasta maahanmenon...), estehyppy 0 ja kokonaisvaikutus 8,5.. Uusinnalla teki hypyn sitten hyvin, tietty! Jäi hyvä fiilis, ei siis hinkuteta avointa enempää vaan treenataan ne kaukot kuntoon ja jatketaan eteen päin.

Vähän ollaan myös leikitty valokuvaajia iskän "studiossa", tässä parti potretit neideistä. Myös mummo-Wilma pääsi mukaan ja sekös Piraa ihmetytti ;)

3 kommenttia:

 1. Terkkuja enolta! Pirasta on tulossa pätevä tokoilija. :) Persoonallisen näköinen noilla pisteillään ja silmällä. Kivalla ilmeellä se tokoilee kisoissa. Hienoja kuviakin löytyi, kiva että niistä on riehumaan keskenään.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tiia, kiva kuulla sukulaisista! Sun blogia ja sivuja tulee myös ajoittain kurkittua :) Pira on kyllä hauska tapaus ja paranee vaan vanhetessaan. Toivottavasti jossain vaiheessa tavataan ihan livenäkin!

  VastaaPoista
 3. Kiva nähdä, että suvusta tulee kivoja harrastuskoiria. Mantan pentueessa oli niin laidasta laitaan pentuja. Niillä kaikilla, ehkä tokokokeissa haastavinta tehdä palkatta (meillä opetuksen tulos), mutta kiva nähdä, että Mantan pennuilla se on helpompaa. Teidänkin kehätyöskentely oli tosi hienoa!

  Ehkä törmäillään, jokus toko tai agilitykisoissa. Ei vielä varmaa uskalletaanko toko SM.

  VastaaPoista