lauantai 3. helmikuuta 2018

Rally-toko päivä

Aamulla suunnattiin vapaan viikonlopun kunniaksi jo aikaisin liikenteeseen, kun ohjelmassa oli Janakkalan koirakerhon rally-tokon tuplakisat. Jo ennakkoon aikataulusta kävi selväksi, että päivästä tulee pitkä. Ensimmäinen avoimen kisa alkoi klo 10 ja toinen aikataulun mukaan klo 13.20, mutta tästä vielä vähän venyttiin.

Ensimmäisen kisan tuomaroi Tiia Hämäläinen. Rata oli mukava, sopivasti tekniikkaa ja sujuvaa etenemistä, mutta myös kohtia joissa piti olla ohjaajan hereillä.Nilan kanssa olimme lähtövuorossa luokan puolivälissä. Otin sen hetkeksi rataan tutustumisen jälkeen tekemään pari tekniikkamuistuttelua, jotka palkkasin pääasiassa kehuilla ja paristi ruualla. Tämän jälkeen Nila odotteli vielä hetken omassa häkissä, mistä otin sen vasta meitä edellisen koiran aloittaessa suoritustaan. Radalla Nila tuntui kivalta, hieman yliyrittämistä ja toisaalta itse en malttanut käännöksissä auttaa koiraa hitaammalla temmolla tarpeeksi. Virheet olivat seuraavilta kylteiltä:
kyltti 1, -1 ov, tämä todennäköisesti liian isosta vartaloavusta, kun istumasta seisomaan nousu on vielä vaikea
kyltti 2, -1 ov, Nila ei irronnut hypylle ensimmäisellä käskyllä, joten jouduin hidastamaan selvästi että ehdin lähettää sen uudellen. Luulin, että tästä olisi tullut enemmän miinuksia.
kyltti 3, -1 ov ja -1 vino, tämä tuli "liian nopeasti" pitkäksi venyneen hypyn jälkeen ja vaati vähän apua
kyltti 6, -1 vino, tätä en kyllä tiedä missä kohtaa kun peruutus sujui ihan korrektisti. Olisiko alun eteen tulo sitten ollut vajaa?
kyltti 11, -1 vino, olin liian nopea enkä odottanut, että Nila ehtii mukaan.
Tuomarin kommenttina 'Kaunista sujuvaa yhteistyötä'.

Kokonaisuutena oikein kiva ja sujuva rata! Nila oli mukavasti kuulolla ja suoritti sille vaikeatkin kohdat niin hyvin kuin osaa. Pisteitä jäi 94, mitkä riittivät myös luokan voittoon!

Tämän jälkeen sitten odoteltiin, väliin jäi melkein 2,5h. Käytiin lenkillä lähistöllä ja sen jälkeen Nila sai odotella häkissä. Annoin sen olla ihan rauhassa yli seuraavan rataan tutustumisen, pari kertaa kävin kurkkaamassa mutta ihan tyytyväisenä se omassa rauhassaan makoili.

Toisen radan tuomaroi Jaana Karppinen. Radalta löytyi jälleen mukavasti haastetta ja sujuvuutta, tuli testattua kaikki meidän vielä vähän työn alla olevat liikkeet heti kisoissa.


Tällä kertaa olimme suoritusvuorossa viimeisten joukossa. Hain Nilan kuitenkin valmiiksi oikeaan päähän hallia heti rataan tutustumisen jälkeen. En juuri edellisiä suorituksia katsellut, vaan istuin lattiallan ja koira makoili jaloissa. On se vaan mainio, makoili täysin rauhallisena kun minäkin olin rauhassa. Itsellä oli jo hetkittäin olo, että mitenhän me täältä päästään suoritusvireeseen enää. TÄmä huoli oli kuitenkin turha, Nila oli heti valmis kun itse nousin ylös. Taas hyvin pienesti tekniikka muistutukset ja odottelemaan omaa suoritusvuoroa. Nila tuntui rennolta ja mukavalta, joten siirrtyttin rauhallisin mielin aloitukseen. Ilmeisesti se myös näytti siltä, koska miinuksia ei juuri kertynyt:
kyltti 5, -1 ov ja -1 py, tämä se istumasta seisomaan nousu josta taas isosta avusta ov harkitusti, mieluummin autan miinuksilla kuin jätän koiran pulaan.
kyltti 10, -1 tvä, taisi tarvita kaksi käskyä että lähti mukaan
kyltti 15 , -1 vino, en taas muistanut odottaa koiraa
Tuomarin kommenttina 'Sujuva suoritus! :) '.

Tämä oli varmasti meidän tähänastisista kisaradoista tasaisin kokonaisuus, mistä palkittiin 96 pisteellä ja sijalla 2!


Jankk ry oli järjestänyt oikein mukavat kisat, aikataulutus olisi voinut olla hieman tiiviimpi, mutta tärkeä kokemus tämäkin kun suoritusten välissä oli monta tuntia aikaa. Ei tuntunut koiraa haittaavan. Muutenkin koin ahaa-elämyksen kokonaisuustreenien osalta, kun viime tiistaina treeneissä näistä juuri puhuttiin. Jos koira kiihkoilee ja palkan odotus nousee lelusta sfääreihin, miksi sille pitäisi sitä lelua kisoissa (tai muutenkaan liiaksi) tarjoilla? Tänään mentiin muutamilla nakin paloilla ja ennen kaikkea kehuilla ja rapsutuksilla, mikä piti vireen juuri sopivana! Kiva päivä ja hyviä oivalluksia itselle, nyt vaan tekisi mieli lisää kisaamaan. Tarvinee se yksi avo-kisa jostain katsella ja sitten treenataan, voittaja vaatinee jo vähän enemmän myös ihan ratatreeniä. Tosin Pira ja Nadi juoksevat nyt, olettaisin pikkuhiljaa Nilankin aloittavan. Sillä on edelliset juoksut olleet touko-kesäkuun vaihteessa kun taas vanhemmilla koirilla oli elokuussa. Kiva jos pitää pitkää väliä, mutta voisi ne nyt jo tulla alta pois!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti