sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Tupla voi päivä

Siirryttiin Nilan kanssa isojen koirien luokkiin rally-tokossa ja kisattiin ensimmäiset kaksi starttia voittajaluokassa Valkk ry:n tuplakisoissa helteisessä säässä.

Ensimmäinen rata oli Riikka Timosen käsialaa:

Kisa oli kivituhkakentällä, ilma oli helteinen ja seisova. Tuloksia taisi tulla kokonaista kaksi tältä radalta, kuuma ilma todella verotti sekä koiria että ohjaajia. Jopa Nila oli tahmea, jouduin kannustamaan ja tsemppaamaan, että saatiin taisteltua rata läpi. Käytösruudussa ajattelin, että se nukahtaa istualleen ihan justiinsa, mutta pysyi kuin pysyikin pystyssä vaaditut kaksi minuuttia.

Luulin radan jälkeen, ettei pisteitä voinut jäädä tulokseen asti, mutta olin väärässä. Vähennyksiä kyllä kertyi:
Kyltiltä 2 P-käännös oikeaan -1 tvä
Kyltiltä 5 koira eteen, oikealta oikealle istu, -3 uus sekä -1 tvä (luulin, että tästä olisi tullut uusinnalla -10, mutta ilmeisesti takapuoli ei ehtinyt ylimääräistä kertaa maahan asti)
Kyltiltä 6 pujottelu -1 tvä, haahuili jotain hassua, meinasi ehkä tulla väliin seuraamaan?
Kyltiltä 7 molemmat täyskäännös oikeaan sitten ropisikin virheitä, ensin Nila meinasi kääntyä vasemmalle joten -3 uus, minkä jälkeen ohjaaja putosi kartalta ja meni suorittaan uusintaa koira jo valmiiksi vasemmalla eli väärällä puolella, joten -10 väärä puoli ja vielä -3 ov, kun pysähdyin ihmettelemään, että mitäs tässä nyt näin kävi :D Ihan hyvä saldo, yhdeltä kyltiltä -16p...

Tuomarin kommenttina 'Olette taitava pari'

Loppurata saatiin sitten kahlattua jotenkuten ilman vähennyksiä, joten tulokseksi jäi 78 pistettä. Koska tuloksilla ei tosiaan juhlittu, riitti tämä räpellys tänään myös sijaan 1.

Toinen rata oli Taru Leskisen: 
Tälle radalle päästiin nurmen puolelle ja pieni tuulenvirekin helpotti oloa, lisäksi vähän leikitin Nilaa ennen kehää jotta sain sen kunnolla hereille. Nyt tuntui paljon paremmalta, meillä oli kivaa ja kumpikin oli paremmin kartalla mitä tehdä! Miinuksia vähän keräiltiin kyllä täältäkin:

Kyltiltä 2 360 vasempaan -1 vino, en varmaan ole taas muistanut odottaa koiraa...
Kyltiltä 3 seuraten 3 askelta peruuttaen -1 vino ja -1 tvä, Nila irtosi ja oli vino
Kyltiltä 5 pyörähdys -3 uus ja -3 ov, pyörähdyksen jälkeen oli hyppy, mitä tuo possu alkoi kyyläämään eikä pystynyt irtoamaan, toisella kerrallakin jouduin hidastamaan omaa vauhtia.
Kyltiltä 13 molemmat oikeaan täyskäännös -1 kyl, menin liian lähelle ja Nila kolisteli kylttitelineeseen oikein kunnolla. Onneksi se ei näistä välitä, vaan jatkoi hommia
Kyltiltä 16 käännös oikeaan istu vielä -3 uus, kun Nilalle tuli joku aivopieru eikä se ollut varma, mitä oli tekemässä ja pyörähti eteen. Uusinnalla siteen hyvin.

Tuomarin kommenttina ' Seuraaminen molemmin puolin kaunista'.

Pisteitä jäi kaikkiaan 87, mikä riitti tälläkin radalla sijaan 1! Tuomari vielä erikseen tuli kehumaan meidän oikealla seuruuta, oli kuulemma kiva nähdä jo voittajassa koira, jolla oikea on yhtä vahva kuin vasen puoli ja puolet keskenään tasalaatuisia. Kylläpä lämmitti mieltä :) Tosin ei ne kyllä tasavahvoja oikeasti ole, muttei kerrota sitä kellekään.


Palkintopalli Nipsu <3


Nilan kanssa on niin kiva kisailla, kun se ottaa hommat vastaan hyvällä fiiliksellä ja yrittää parhaansa olosuhteista huolimatta! Nyt vaan lisää treeniä ja kohti seuraavaa starttia. Ja kohti mestariluokkaa tarvii varmaan myös ajatuksia alkaa asentaa, hui!

Nila sai ekstrapalkinnoksi uuden pihapallon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti