lauantai 13. huhtikuuta 2013

AVO-katsaus

Liikkurikurssilla harjoituskoirakkona, liikkeet liikkuroituna kokeenomaisesti, mutta palkkailin väleissä ja odotellessa, kun liikkurikokelas sai palautetta. Päästiinpäs Tamskin tallille kerrankin muutenkin kuin kokeisiin, Piralla vähän alkoi olemaan jo ennakkoasenne, ettei kehän puolella kuitenkaan palkkaa tule.

Taas oli muuten melkoinen kööri ihmisiä kehässä, nyt melkein 10. Nää nyt ei ihan vieressä seuranneet, mutta mukana kaikki kuitenkin koko suorituksen.

Ensin seuraaminen; lähti vähän huolimattomasti mukaan, paransi kuitenkin ekan stopin jälkeen. Juoksussa edisti, muttei kovin törkeästi. Kokonaisuutena ihan ok, välissä oikein hyviä pätkiä! Jossain vaiheessa piti sellaista edimäistä kiehumisenpidättelykorskuntaa, isäänsä verrattuna kyllä varsin hiljaa. En oo ennen kiinnittänyt huomiota, onkohan tehnyt tuota aiemmin..? Täytyy laittaa tarkkailtavien asioiden listalle sekin.

Liikkeestä maahanmeno vaati kaksi käskyä alas, seuraamisessa huomautin paikasta kun meinasi alkaa edistää.

Luoksetulossa hiipi vähän (oikeesti vähän, ehkä 4 jarrutusaskelta) stopissa, mutta kokonaisuus erittäin onnistunut siihen nähden, että kokonaisena loppuun asti ollaan tehty kai kerran aiemmin ;)

Liikkeestä seisomisen hiippaili perään, en varmistanut käskyä katsomalla. Kokeilin toimiiko jo häiriössä ilman pää/katseapua, ei toiminut...

Nouto tehtiin kahdesti, ensimmäinen hyvä. Liikkuri sai ohjeet käskytysjärjestyksestä uudelleen, me tehtiin toinen nouto, mikä sitten huono. Ei meinannut lähteä kapulalle, palautti ravilla ja räkäs kapulan mun jalkoihin ja tässä kohtaa mä tajusin, että mulla on nami kädessä. Yleensä, jos nami on kädessä sinne kapulalle ei saa lähteä..... Miten niin oon kaavamainen..?

Kaukokäskyt meni ihan plörinäksi, liikkurilla oli vahingossa istu -puoli kyltistä näkyvillä kun käännyin kohti koiraa, joten kiltisti käskytin heti istu, minkä jälkeen Pira suoritti omatoimisesti loput vaihdot, eli istu-maahan, minä korjasin istu, nousi ja läsähti maahan. Eikä sitten olisi noussut enää... Meni liikkuri, ohjaaja ja tuomarikin sekaisin ;) Korjasin lähempää istumaan, kehuin ja lopetin tähän. Nää on nyt sit palasina taas, täytynee tosissaan ottaa työn alle palkata vaihtojen lisäksi aikaa.

Hyppy vielä viimeisenä. Kolautti mennessään, lähti jotenkin huolimattomasti. Istui ja palasi hyvin.

Pira hetkeksi autoon, kun muut tekivät. Meitä ei sitten tarvittu enää toista kierrosta, joten kysyin saanko käydä vielä tekemässä jäävät  kehässä, kun aikaa oli ja kenttä vapaana. Tehtiin siis jäävät uudelleen, nyt hyvin. Yksi vauhtinouto ilman heittoa, palkka kun kiihdytti kohti. Hyppy, nyt ei kolautellut :) ja hyppynouto, missä ensimmäisen tuli paluussa ohi, toinen hyvin vaikka onnistuin taas heittämään vinoon.

Kaikkiaan hyvä reissu, Pira oli hyvässä vireessä, ei kiehunut (paljoa) eikä vinkunut ja tekikin pääsääntöisesti ihan hyvin hommia. Sille on selvästi vaikeaa, kun kehässä on paljon porukkaa, joten näitä täytyy vieläkin vaan treenata paljon! Ja selvästi teki erittäin hyvää päästä tekemään tallille koetreeniä palkaten :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti