lauantai 13. huhtikuuta 2013

Super treeniviikko!

Pitkästä aikaa oikein superahkera ja onnistunut treeniviikko, parhaat palat vielä edessäpäin :)

Sunnuntai ja maanantai aksailtiin, sunnuntaina toista kertaa rhodesiankoirien agilitypäivässä ;) On se vaan avartavaa käydä välillä vieraiden silmien alla tässäkin lajissa, sitä joutuu ylittämään itsensä ja saattaa jopa huomata, että mehän osataan kun vaan uskalletaan! Maanantaina viikkotreeneissäkin sujui suurimmaksi osaksi hyvin, kepit on vaan nyt jumissa, ei etene oikein oppiminen. Onneksi kohta alkaa omatoimiaksailut kerran viikossa, jospa lisätreeni auttaisi.

Loppuviikko onkin mennyt tokopainotteisesti, tiistaina treenailtiin ekaa kertaa amitsun kentällä, siellä on luistinradan kohdalla jo jopa paikoitellen ihan kuivaa! Pira on tällä hetkellä todella hyvän tuntuinen, treenaa innolla ja kun on palattu ihan perusasioihin, on kokonaisuudetkin edistyny huimasti. Seuraaminen alkaa olla taas parempaa, juoksussa keulii edelleen herkästi, samoin jäävissä tai jos olettaa, että tehdään jääviä, mutta muuten skarppaa paikan kanssa. Käännöksiin pitää kyllä edelleen panostaa, jostain syystä herkästi niissä tiputtaa kontaktia.

Torstaina oli vähän erilaiset treenit, kun oltiin heti aamusta yläkoululaisille kertomassa tottelevaisuuskoulutuksesta ja näytettiin muutamia liikkeitä. Pira pääsi toisen mallikoiran kanssa mukaan luokkaan, missä malttoikin (hyvin teatraalisesti kyljellään maaten) odottaa ihan hyvin. Teoria osuuden jälkeen siirryttiin kentälle, missä käytännössä katsottiin perusasioita, lisäksi Pira näytti noudon puulla ja metallilla ja pätkän seuraamista. Tämän jälkeen Pira joutui autoon ja Nadi pääsi kehiin. Nappula olikin aivan elementissään, kun pääsi syömään koirattomilta oppilailta nakkia ;) Oppilaat, joilla ei ollut omaa koiraa mukana siis saivat kokeilla koiran ohjaamista Nadilla ja Lolalla. Ensin ei kauheasti vapaaehtoisia ilmoittautunut, mutta opettajan esimerkin ja Nadin rapsutusten kerjäyskierroksen jälkeen taisivat lopulta melkein kaikki kokeilla. Nadi oli hyvin tosissaan ja teki itseasiassa ihan hienosti hommia vieraiden kanssa, toki näillä oli kyllä nakki kädessä kaiken aikaa. Perusasentoja, seuraamista, kontaktiharjoituksia, maahanmenoja ja lyhyitä luoksetuloja kokeiltiin useamman kanssa. Oppilaiden jatkaessa koulupäiväänsä pääsi Pira vielä treenaamaan vähän ruutua, merkkiä ja luoksetuloa. Alkaa merkiltä lähteminenkin hieman jo helpottua, eiköhän se ole vaan varmuuden puutetta mikä aiheuttaa jumitusta. Käytiin vielä pikaisesti lenkillä läheisellä järvellä, kun kerrankin luvan kanssa sai mennä vasta myöhemmin töihin. Nadilla olikin ollut toooosi rankkaa, koska makasi vielä mun töistä tullessakin aivan raatona pitki pituuttaan :D

Eilen taas amitsulla, tehtiin Piran kanssa avo-juttuja läpi hyvällä mielellä ja vireellä, vähän hinkutettiin kaukoja ettei ennakoisi vaihtoja ja seuraamista, ettei keulisi kun kuvittelee seuraavaksi varmasti tulevan jääviä, meillä oli kivaa :) Muistettiin tehdä tunnariakin, ensimmäinen kohtuullinen ja toinen oikein hyvä! Rutiinia tähänkin, niin eiköhän se ala sujua. Kohta liikkurikurssilaisille harjoituskoirakoksi ja huomenna HOT-tokopäivään, oliskohan siinä tarpeeks treeniä yhdelle viikolle jo sitten :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti