lauantai 30. syyskuuta 2017

Nilalle RTK1

Tänään oli tamskilla 70 v -rally-tokon tuplajuhlakilpailut, joihin olin ilmoittanut Nilan kumpaankin kisaan. Toiveena oli, että kummastakin kisasta saataisiin tulos ja päästäisiin hihnasta eroon jatkossa.

Tavoitteet täyttyivät yli odotusten, ensimmäisenä aloitettiin B-kisalla jonka tuomaroi Taru Leskinen.

B-kisan rata
Tältä radalta tuomari oli löytänyt ainoastaan yhden vähennyksen, kyltiltä 12 eli askelsiirtymissä -1 vino ja kommentoinut 'Tehokasta takapäänkäyttöä, joka näkyy kauniina käännöksinä'. Myös aika oli nopein, joten tällä suorituksella päädyttiin sijalle 1. Nila kävi aika kuumana, seuraaminen oli ihan siinä rajoilla pysyykö hanskassa, mutta pysyi se. Aika tiivistä ja ylisuorittavaa, mutta hiljaista työskentelyä.

Toinen kisa alkoi heti perään, tässä tuomarina Minna Hillebrand.Toinen rata aloitettiin uusinnalla, kun Nila oli ihan varma, että istu tarkoittaa maahan, äskenkin tehtiin niin! Uusinnalla oikein, mutta -3 tästä. Lisäksi kyltiltä 6, P-käännös vasemmalle, -1 kotr, painaa välillä jalkaan kävellessä ja kyltiltä 8, juoksu, -1 kontr kun vähän keuli. Tuomarin kommenttina 'Taisaisen varmaa menoa!' Saldoksi jäi lopulta 95 pistettä, joten toive RTK1 saavutettiin kirkkaasti! Toiselta radalta löytyy myös video:

 
Vähän vallatonta on meno, mutta meillä on niin hauskaa yhdessä!


Noin, nyt päästään hihnasta eroon ja uusien haasteiden pariin rallyssa! Muutama juttu on opiskeltavana ennen avoimen luokan korkkausta, katsotaan ehditäänkö vielä syksyn aikana vai jääkö alkuvuoteen. Edelleen tuntuu oikein hyvältä reitiltä aloittaa kisaaminen tätä kautta, saadaan rutiinia ja sujuvia suorituksia. Pikkuhiljaa alan myös innostua rally-tokosta ihan oikeasti, voisi alkaa treenata vähän suunnitelmallisemmin myös ylempien luokkien juttuja. Oikealla seuraamista ollaan työstetty pikku hiljaa, joten jotain pohjia on jo olemassa.

Huikea palkintokassi, Tamskin kisoissa kyllä kannattaa menestyä! Kettu tuli päiviensä päähän heti Nilan hampaisiin päädyttyään...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti