maanantai 8. tammikuuta 2018

Hajutunnistushommia

Tein alunperin ihan toiseen tarkoitukseen pikakelauksen siitä, kuinka olen omat koirat nose work -juttuihin opettanut, mutta jaetaan tännekin, niin pysyy itsellä muistissa tulevaisuuden varalle. Aiemmin kumpikin bc on tehnyt nose workia eukalyptushydrolaatilla, näillä videoilla on käytössä ensimmäistä kertaa laakerinlehtihydrolaatti.

Hydrolaattia tarvitaan kerralla todella vähän, 1 tippa. Käytän hajuun ehdollistamiseen lasipurkkia ja varsinaiseen etsintään huopatassun paloja, joihin hydrolaatti imeytyy hyvin. Hajun on hyvä antaa imeytyä ja tasaantua rauhassa, mielellään ainakin 15 min ennen aloittamista.

Ensimmäiset nuuhkaisut uudella hajulla. Palkkaan Nilaa paljon paremmin kuin Piraa, tarkoitus olisi siis viedä palkka hajuun, jolloin ehdollistuminen on voimakkaampaa.

Kun koiralla on ajatus haju - ruokaa, aletaan siirrännäistä liikutella ja mukaan on hyvä ottaa jotain esteitä, että koira joutuu hieman jo etsimään.

Piralle tämä on paljon vaikeampaa, se ei oikein malttaisi kun samalle penkille voi kiivetä ja tehdä paljon muutakin! Nilan mielestä se tarvitsee apua...

Seuraavaksi vaihdetaan siirrännäiseksi lasipurkin sijaan huopatassun pala ja otetaan mukaan lisää elementtejä.

Piralle laatikkoetsintä on vähän hankalaa, joten poistan siltä mahdollisuuden kiipeillä ja kokeilla kaikkea epäolennaista, jotta saan nenän auki. Nilaa vähän turhauttaa Piran touhut.

Sisäetsintää kylpyhuoneessa, ensin Nila

Ja sitten Pira. Kumpikin menee ihan samaa reittiä, vaikka itse kävin käpälöimässä lähes kaikki pinnat tuolla. Haju ehkä kiertää jotenkin saunan kautta? Tosin olin myös siirtänyt saunan penkin oviaukkoon rajaamaan tilaa.

Toinen piilo koirien huoneessa. Olin hidas, meinasi mennä Nilalla vähän hermot.

Ja taas Pira menee lähes identtisesti Nilan kanssa samaa reittiä. Kummalliset on hajujen tiet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti