maanantai 10. syyskuuta 2018

Lisää pentutreeniä

Hilen treenilistalla on olleet tarjoaminen ja kohteet, seuraamisen alkeet sekä takapäänkäyttötreenit.

Tarjoaminen on Hilelle tuttua, sitä on tehty pennusta asti. Tarjoamiseen kuten muihinkin treeneihin olen yhdistänyt paljon luopumista, koska Hile on niin ahne, että ruuasta pois päin toimiminen, tai ylipäänsä toimiminen, on ajoittain hankalaa. Toisaalta luopuessaan keskittyy ihan todella paljon ja pyrkii tekemään oikein saadakseen himoitsemansa palkkion. Videolla pätkiä kohdetyöskentelystä ja lähinnä peruuttelun tarjoamisia, seassa parempia ja ei niin hyviä pätkiä. Heti alussa oikein tyypillinen ruoka jumi, kun "anteeksi sanoitko jotain, tuo ruoka tuossa hieman häiritsee" ja toisaalta sen jälkeen valitsee itse tarjota liikettä pois päin.


Takapään käyttöä on harjoiteltu säännöllisen epäsäännöllisesti alustan kanssa. Ajoittain tämä sujuu jo hyvin, välillä vastapäivään pyöriminen on tosi vaikeaa. Olen silloin auttanut palkan suunnalla, mutta toki tästä avusta pitäisi päästä eroon. Ihan satunnaisesti olen esitellyt myös pyörimistä vieressä perusasentoa ajatellen, mutta sen kanssa ei nyt vielä kiirehditä kun koivet venyy ja mittasuhteita tuntuu olevan ajoittain hankala hallita. Tehdään vähän muita, asentotuntoa parantavia treenejä välissä.


Seuraaminen on myös ihan ihan alkutekijöissään. Perusasentoa ja siinä kontaktia ollaan harjoiteltu jonkin verran niin, että olen joko auttanut sivulle tai siirtynyt itse viereen. Luopumalla olen saanut aika kivasti alleviivattua kontaktia ja pieniä askelsiirtymiäkin on välillä tehty.  Seuraamisessa olen lähinnä liikkeessä poiminut kontaktia ja palkan suunnalla vahvistanut oikeaa kohtaa. Yritän olla kiirehtimättä ja muistaa tehdä samaa myös oikealla, jotta tasapaino säilyisi.


Hile on edelleen hyvin palkitseva koulutettava, se keskittyy todella hyvin ja pystyy yleensä toistamaan kotona oppimaansa myös vieraissa paikoissa, eikä opitun soveltaminenkaan tuota ongelmia. Hile keskittyy niin hyvin, että voi olla treentessa vapaana niin messuhälinässä kuin vieraiden koirien keskellä uudessa ympäristössä kentällä. Virta ei myöskään lopu, se nukkuu autossa missä tahansa ja latautuu näin aina valmiiksi toimintaan. Tykkään vaan koko ajan enemmän! Ihan erilainen kuin mikään aiemmista koiristani, mikä tekee kouluttamisesta taas uudella tavalla kiinnostavaa ja tuo mukaanaan uusia haasteita ratkottavaksi. Tällä hetkellä työstämme leikkimistä, Hile leikkii hyvin ja mielellään, jos ei ole päässyt liikaa ruuan makuun. Nyt vaikeimpina treeneinä on leikkiä niin, että minulla on toisessa kädessä ruokaa. Toistaiseksi vielä suljetussa kädessä ja kauempana lelusta, mutta tavoitteena on saada käsi avoimeksi ja lähelle leikittävää lelua toki ilman, että siitä tulee pennulle ristiriitaa. Pikkuhiljaa tässäkin edetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti