torstai 13. syyskuuta 2018

Hile 5kk

 5kk vanha Hile painaa noin 12,5kg ja on noin Piran korkuinen, mitata sen tarkemmin en ole edes yrittänyt. Ensimmäinen kulmahammas on poissa ja seuraava jo heiluu miten sattuu. Toivotaan, että tipahtavat kaikki yhtä helposti kuin tuo yksi.


Hile on selvästi nyt syttynyt juoksemiseen! Kasvuvauhti on tasaantunut, joten ehkä kropan hallinta on sitä kautta hieman helpompaa ja pystyy kehittämään vauhtiominaisuuksia. Sillä on valtavan pitkä laukka jo nyt, etenemä ihan muutamalla laukalla on paljon. Kovasti kiukuttaa, kun ei vielä pysy Nilan perässä, mutta ei se niin kaukana enää ole sekään kiituri. Jännityksellä seuraan mitä on tulossa.


Hile on perusluonteeltaan "hyvä jätkä", ei paljon murehdi mennyttä saati tulevaa. Lompsii menemään rennolla asenteella ja aika usein enemmän sillä asenteella kuin järjellä. Hyvä jätkä on kotonaan ihan missä tahansa porukassa, sen ei tarvitse ketään mielistellä ja leikkikaveri löytyy yleensä ongelmitta, mutta vanhemmat koirat saavat olla rauhassa jos seura ei innosta.


Jotain venymistä on kuvien välillä tapahtunut suuntaan jos toiseen! Pikkupentu on auttamatta poissa. Alemmassa kuvassa ikää 2kk, ylempi tasan 5kk.


Treenikaverina oikein kiva, keskittyy hienosti ja toteuttaa oppimaansa missä tahansa. Ei kuluta turhaa energiaa soveltamiseen, vaan vaikuttaa aika suoraviivaiselta oppijalta. Oppii nopeasti ja tarjoaa erilaisia toimintoja mielellään kuitenkaan sähläämättä. Leikkiin kaipaan vähän lisää intohimoa ja voimaa, mutta sitä ei nyt hampaiden vaihtumisen aikaan viitsi liiemmin työstää. Taistelutahtoa on paljon, mutta valtava ahneus vähän tulee leikin tielle välillä. Kaikin puolin oikein ihastuttava pentu 💛 Olen niin onnellinen, että päädyin Hilen ottamaan, vaikka pieni ikäero Nilaan ja lauman kasvu neljään koiraan vähän mietitytti. Joskus vaan on pakko ja hyvä niin, mun terapiapentu 💛

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti