tiistai 6. maaliskuuta 2018

Vielä palkattomuudesta

Kyllä, yhteistyö kantaa myös vaikeammat kokonaisuudet pidemmillä odotteluilla, kuinka hieno fiilis! Tänään oli ohjelmassa tokotreeneissä liikkuroitu kokonaisuus, vapaavalintaiset neljä liikettä ja kirjallinen palaute. Tehtiin vastaava treeni syksyllä, jolloin meidän lapussa luki muun muassa ylivireinen, yrittää näykkiä (monta kertaa), hyppii päin ja haukkuu. Nyt meidän lappu alkaa kommentilla 'Hurja kehitys yhteistyössä ja koiran focuksessa'.  Just nyt voisin kehystää koko paperin seinälle ja ihailla sitä, niin hienolta tämä onnistuminen tuntuu! 

Tokon kokonaisuudet on olleet Nilalle paljon vaikeampia kuin muut, koska tokossa juostaan ja aloitetaan aina uudestaan liikkeen alusta. Lisäksi kehässä on yksittäisiä, erittäin paljon silmää kiinnostavia kohteita mitä voisi hyvin tuijotella. Liikkurin käskyt tuo opiskeli ihan itsenäisesti noin puolikkaan liikkuroidun treenin aikana heti ensimmäisellä kerralla ja usein liikkurilla on vielä ihana kapula mukanaan. Pienelle koiralle haasteita kerrakseen, kun pitäis vielä muistaa ottaa se ohjaaja mukaan ja kuunnella. 

Tänään valitsin liikkeiksi kapulan pidon, hypyn, luoksetulon ja liikkeestä maahan menon, jotta tuli tasapuolisesti vauhtia ja keskittymistä. Lisäksi Riitta kirjoitti huomiot muistiin, joten liikkeiden välit olivat tavallista pidemmät. Eikä mikään näistä ollut Nilalle tänään ollenkaan vaikeaa! Se oli kehässä rento ja vastasi erittäin hyvin sosiaaliseen palkkaan, mistä lähti mukaan jatkamaan hommia juuri kuten haluan. Alkaa vihdoin olla olo, että voisi hyvin ilmoittautua kokeeseen myös tokossa.Kehään tulo: 
'Ok. Ole enemmän koiran kanssa sitä ohjaten.' Tuttu ongelma, alan kuunnella liikaa liikkuria jos en valmiiksi tiedä mistä ja minne liike menee. Tämän takia kokeissa mieluummin katselen yhden kehän kulun ennen omaa vuoroa, mutta tähän ei toki aina ole mahdollisuutta. Nila onneksi huolehti tänään hienosti oman tonttinsa.

Hyppy + alku focus:
'Hieno focus + suoritus. Tosi näyttävä' Tähän ei oikein mitään lisättävää, se oli hieno! Muistin myös olla antamatta mitään turhia vartaloapuja.

Luoksetulo:
'Hieman kevyt oej. Hyvä focus + rauha. Nopea. Hieman törmää ja jää aavistuksen etäälle.' Alku oli omasta mielestä hyvä ja luoksetulo suora ja nopea, mutta törmääminen ei ollut kyllä hieman vaan aika törkeästi. Ja kun sikailee päin ajautuu kauas... Perusasentoon tuloja siis treenilistalle taas vaihteeksi! Luoksetulotreeneissä on pääpaino ollut liikkuriin reagoimattomuudessa, joten hienoa että alku toimi.

Liikkeestä maahan + alku focus:
'Seuruun focus huono. Maahan huomattava pääapu. Hyvä makuu. Hieno PA nousu.' Tässä valmistelevan seuruun olisi halunnut kyylätä ruutua, joka oli oikealla viistossa seuruusuuntaan nähden. Ei kuitenkaan vaipunut kyyläykseen, vaan ainoastaan pää vajosi seuruussa alemmas. Pääapu tuli, kun tarkistin että meni maahan. Vaikka se menee maahan käskystä ja ilman aina kun mahdollista. Nolo ohjaaja... 

Liikkeiden väleistä saatiin kommentiksi ainostaan ' =) ' ja kehästä ulos 'hyvin' eikä näihin ole itsellä mitään lisättävää. Tuntuu entistä vahvemmin siltä, että meille sopiva tapa toimia liikkeiden väleissä on löytymässä ja tästä on erittäin hyvä jatkaa. 

Loppuun tehtiin paikalla olo, minkä tein myös kokeenomaisesti. Makasi alun hyvin paikallaan, mutta kuunteli aika paljon takana olevan agilitykentän tapahtumia. Ei näyttänyt kovin rennolta, joten kun rentoutui ja tiputti lonkalle en puuttunut. Halusin ehjän suorituksen ja toisaalta vahvistaa rauhallista mielentilaa. Sivulle nousu oli sitten hankala kun oli mutkalla, mutta nousi kuitenkin omalla käskyllä vaikka hitaasti. 

Koko treenien aikana palkkasin aluksi pari pientä tekniikkaa ruualla ja oman kokonaisuuden jälkeen taisin pitkän sosiaalisen palkan jälkeen palkata häkkiin menon nakilla. Olisiko niitä sitten ollut yhteensä koko aikana alle kymmenen. Leluja ei otettu edes kopasta. Näin me jatketaan täynnä intoa yhdessä tekemiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti