lauantai 19. tammikuuta 2019

Mestariluokan avaus

Pitkästä aikaa tänään oli ohjelmassa kisapäivä, kun olin ilmoittanut Nilan tamskin tuplakisoihin ensimmäistä kertaa mestariluokkaan. Varsin informatiivinen päivä! Tuli todettua, että radat on meille ihan tehtävissä olevia sekä se, että ohjaaja on edelleen pihalla koko lajista ja sen arvostelusta. Arvostelulomakkeen virheet poikkeavat aikalailla omasta ensi fiiliksestä, mikä on aika hämmentävää. Toki isot virheet tiedän kun niitä tulee, mutta pienemmistä olen aivan ulkona ja toisaalta luulen tehneeni isoja virheitä, joista lopulta ei tule lainkaan vähennyksiä. Mutta ehkä minä vielä opin! Onneksi nytkin sain molemmat radat videolle, niin alkoi selvitä ne vähennykset paremmin.

Kisa A, tuomarina Taru Leskinen

A-kisan ratapiirros

Vähennykset:
Kyltti 3, -1 vino
Kyltti 6, -1 vino
kyltti 10, -3 tvä oli pientä säätöä kyltillä
Kyltti 15, -1 ov ja -3 uus ensimmäisellä lähetyksellä Nila kiersi seuraavan kylttitelineen, joten uusinnalla otin ov:n ja suuntasin sen selkeämmin
Kyltti 16, -3 ov hidastin liian aikaisin
Kyltti 18, -10 tvä (koira ei pysy paikallaan) ilmeisesti tuomari on tulkinnut, etten ehtinyt pysähtyä ennen kuin Nila vähä varasti...

Tuomarin kommenttina "Kaunista, selkeää ohjausta"

Nila äänteli jonkin verran, mutta joko se ei kuulunut tai Taru oli kiltillä päällä sen osalta. Nila kävi myös aika kuumana, mukavasti heti ensimmäisellä radalla sekä putki, sarjahyppy että merkki. Niiden suoritus ei toki ole ongelma, tehtävät ennen ja jälkeen saattavat olla. Kokonaisuutena kuitenkin ihan kiva rata! Lopputulemana kasaan jäi 78 pistettä ja ensimmäiseltä mestarin radalta tulos.


Kisa B, tuomarina Hannele Pirttimaa


Vähennykset:
Kylttu 1, -1 py ennakoi nousemisen
Kyltti 5, .3 ov
Kyltti 7, -3 uusi
Kyltti 9, -10 två koiran ylimäär. liikkeet Nila kävi melkein suoraan edessä puolen vaihdon jälkeen
Kyltti 10, -3 ov saatoin vähän väistää koiraa...
Kyltti 11, -3 ov ja taas vähän väistelin ihan turhaa...
Kyltti 17, -1 py ja -3 ov

Vähennykset -2 ääntelystä

Tuomarin kommentti "Vauhdikasta menoa!"

Radalle mennessä Nila tuntui kivalta, mutta kuumeni aikalailla kun kaksi suoraa mentiin kohti putkea. Sen takia sitten varmaistelin ehkä vähän liikaa kylttejä, joilla koira ohittaa ohjaajan, koska näissä Nila on itsepintaisesti tarjonnut viimeaikoina lähinnä edessä peruutusta. Mutta tarkalle laskettuna pisteitä jäi vielä kasaan tuloksen verran, 71! Tältä radalta ohjaajalle -12 ihan turhaa pistemenetystä, mutta näistä oppii. Näin ollen Nila on yhtä tulosta vaille RTK4!


Nyt aletaan olla tilanteessa, että pitäisi alkaa treenata myös ratoja, mestarissa hyviin (valio) tuloksiin ei enää riitä muiden treenien ohessa pyörittelyt. Tai toki ne todetusti riittävät tulokseen, mutta jos halutaan valiotuloksia niin ratoja on pakko treenata. Lisäksi täytyisi treenata jonkun kanssa, joka ymmärtää mikä on liikaa ja mikä ei ohjauksessa, käsimerkeissä, vartalossa ja suuntaamisessa. Ja kertoisi, kun ohjaaja touhuaa jotain ihan ihmeellisiä kuvioita. Vireen kanssa riittää tekemistä lajissa kuin lajissa, joten rallyssa vireen treenaaminen palvelee mukavasti myös tokoa ja tanssia. Keväällä onneksi treenaaminen helpottuu, kun pääsee ulos ja saa näin tehtyä ratoja paremmin. Varmaan tässä sopivan tilaisuuden tullen kuitenkin käydään vielä parit kisat katsomassa, minkä verran rutiini vaikuttaa suorituksiin.

Hile oli mukana fiilistelemässä kisatunnelmaa ja ottikin ilon irti! Se halusi kovasti tehdä hommia kun kerran hallilla oltiin, mutta se halusi myös loikkia kaikkien ihmisten luo, sinkoilla sinne ja tänne ja syödä kaikkien herkut. Normi meno siis, ei häirinnyt Hilettä pienet kahden kentän kisat. Se pääsi myös hakemaan Nilan kisakirjaa, eli odottelemaan porukkaan ja kuuntelemaan taputuksia. Kivasti se tarjoaa kontaktia ja joko istumista, sivulle tuloa tai taukokäytöstä useimmiten silloin, kun tekisi mieli singota! Hommia pystyi tekemään hienosti, samoin leikkimään. Mainio ipana!


1 kommentti:

  1. Kiitos Sanna videoista! Eipä se mestarikaan nyt niin pelottavalta näytä kuin pelkäsin.

    VastaaPoista