torstai 19. huhtikuuta 2018

Terveitä silmiä!

Vietettiin ilta kennelpiirillä joukkosilmätarkissa, kun olen tässä talven mittaan huolestunut sekä Piran että Nadin silmistä, kummatkaan eivät näytä enää ihan nuoren koiran silmiltä. Nilan silmät taas halusin peilata ihan mielenkiinnosta nyt nuorena. Olen pyrkinyt koirien silmät tarkistuttamaan vähintään kolmesti, nuorena, aikuisena ja vielä vanhempana.


Nilan silmät olivat odotetusti ja toivotusti täysin terveet!Piran silmistä olen ollut huolissani, niihin kun on tuollaiset samentumat ilmestyneet. Näyttävät oudoilta, mutta mitään muutoksia silmistä ei kuitenkaan tänään löytynyt. Täytyy jatkaa seurailua ja mennä uudelleen lääkäriin, jos vaikuttaa että alkavat vaivaamaan.Mummon silmät taas ovat selvästi jo samentuneet ja arjessa olen huomannut, ettei se enää näe kunnolla. Mitään perinnöllistä ei sieltäkään löytynyt, mutta vanhuuden kaihia kyllä. Ei vielä mitenkään hirveän paljoa, mutta kuitenkin selvästi. Kai se on myönnettävä, että se oikeasti alkaa olla vanha koira jo. Syksy ja hämärä huolettaa, mutta koitetaan nauttia kesä ensin ja murehditaan syksyllä jos aihetta on!

Silmätarkastukset suoritti Lotta Axelson.

Muuten sain kyllä olla tyytyväinen, Nadia vähän jännitti ja ahdisti kun oli paljon koiria ja ihmisiä, mutta bortsut makoilivat tylsistyneinä lattialla ja siirtyivät aina pyynnöstä eteenpäin. Niin helppoja, vaikka ennakkoon vähän epäilytti lähteä yksin kaikkien kolmen kanssa ahtaisiin tiloihin missä on paljon koiria. Tarkastuksessa kaikki olivat hienosti, Nadi peilattiin lattialla ja bortsut pöydällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti