perjantai 15. kesäkuuta 2018

Hile 9 viikkoa

Taas on kulunut viikko sisältänyt uusia kokemuksia ja oppimista, mutta mikäs niitä noin reippaalle koiranalulle on esitellessä!

Viikonloppuna Hile oli kumpanakin päivänä mukana kisoissa erittäin reippaana! Se ei juuri uusia paikkoja huomioi sen kummemmin, vaan on kuin kotonaan. Myös kotona opeteltuja asioita pystyy suoraan viemään uusiin ympäristöihin ja ne onnistuvat.

Lauantain päiväunet tamskin hallilla, Popa valvoo

Heidin ottama ihana kuva tytöistä
Sunnuntaina Ylökk ry:n hallilla

Sunnuntain päiväunet kisahulinassa
Olen ollut tämän viikon lomalla, joten menojen täyteisen viikonlopun jälkeen maanantai otettiin vähän rennommin. Hile on sujahtanut laumaan kyllä todella helposti, jopa Pira leikittää sitä päivittäin! Toki Pira on aiemminkin pennut hyväksynyt, muttei kyllä koskaan ihan näin nopeasti.

Vasen korva meinaa nousta pystyyn!
Autoiltu ollaan oikein urakalla, osan matkoista Hile on matkustanut Nilan kanssa ja osan matkoista omassa häkissä. Tiistaina ajeltiin Tervakoskelle ja sieltä Lempäälän kautta kotiin, keskiviikkona käytiin Tampereella ja torstaina uudelleen Tampereella, mistä jatkettiin Viialaan. Alkaa ajokilemetrit tehdä tehtävänsä, Hile pääasiassa nukkuu matkat.

Uusia paikkoja on kertynyt:

 • Tamskin halli
 • Ylökkin halli
 • Tanssisali Akaan Viialassa
 • Veljeni kerrostalokoti rappukäytävineen ja parvekkeineen
 • Tampereella uusien paikkojen ihmettelyä, ihan keskustassa ei olla vielä käyty
 • Osteopaatti-Katriinan vastaanottotila
 • Pentutreffeillä kaverin pihalla
 • uusia lenkkimaastoja 
Uusia asioita on opiskeltu:
 • pivot -pyöriminen alustalla sujuu jo vastapäivään hyvin, myötäpäivään tarvitsee vielä vahvistusta
 • peruutusta on alettu sheippaamaan, muutama askel sujuu jo hienosti
 • seuraamisen alkeita on jatkettu
 • malttia kasvatettu ja kontaktia/ruuasta luopumista harjoiteltu ahkerasti, Hilellä on NÄLKÄ, mikä herkästi meinaa turhauttaa jos palvelu ei pelaa riittävän nopeasti
Pentutreffeillä
Pitäisi muistaa kuvata videolle pentutreenejä, nyt olen napsinut vain arjen tilanteista pätkiä. Yritän kunnostautua!

Hetkittäin suloisesta pienestä pennusta kuoriutuu melkoinen krokotiili, joka tarraa kiinni housunlahkeisiin ja nilkkoihin, repii ja murisee mennessään. Pääasiassa se on kuitenkin hyvin järkevä pentu, sen kanssa voi mennä mihin vaan ja se käyttäytyy fiksusti, tykkää ihmisistä ja erityisesti lapsista, ei jännitä tai suuremmin ihmettele oikein mitään. Eniten täytyy muistuttaa itselle kuinka pieni se vielä on, että tulee varmistettua riittävä palautumisaika kaiken uuden oppimisen keskellä.

Nilan kanssa söpöilyä 
Lapset on parhaita! Veljenpoikani ihastui pentuun heti 
Hile pääsi jo tällä viikolla pieneen pentutsekkaukseen osteopaatti Katriinan käsiin, kun se onnistui melkein heti kotiuduttuaan jotenkin nitkauttamaan yhden varpaansa. Koska meillä on ihan riittävästi murhetta terveyden saralla, halusin pennun tarkistuttaa heti, ettei jää kasvun ajaksi mitään kompensaatioita tai kiristyksiä. Onneksi päästiin pika-ajalle ja saatiin omistajan murhetta pienemmäksi. Onnea on luottoihminen koirien huoltajana <3

Tassut ojennukseen ja omistajan mieli kevyemmäksi
Korvamuotia


1 kommentti: