tiistai 17. tammikuuta 2012

Operaatio valeraskauden karkoitus

Nyt saa laamailu riittää ja alkaa Nappulan laihdutus- ja liikuntakuuri. Valeraskaus kerrytti Nadille lähes kaksi kiloa ylimääräistä, mikä on aikas paljon alle 20 kg koiralle. Tai oikeammin ehkä arki palaa, eikä lenkillä ole vaihtoehtoa "laahustan täällä perässä jahka kerkiän". Piristymisen merkkejä on kyllä jo ilmassa, ilmeisesti kotiin pääsy vähän herätti koiraa, kun pitää Piraa leikittää ja Wilmallekin eilen flirttaili niin että!

Tänään saatiin tytöille ihan uusi leikkikaveri, kun bc Marneus ihmisineen tuli käymään näillä nurkilla. Nadi leikki! Leikitti nuorta poikaa (maaliskuussa 2v täyttävää) oikein kunnolla, juoksutti ja paini! Jes!!! Vähän piti tietysti neitimäisesti kiljua, mutta leikki ei siihen loppunut, vaan painit kestivät yli puoli tuntia. Piraa vähän ärsytti, kun isot leikkivät keskenään, joten sen piti hyökkiä Nadin kimppuun kamalalla murinalla varustettuna. Ärsytys vain kasvoi, kun Nappula ei juuri pentua noteerannut ;) Marneuksen jatkettua matkaa kohti kotia, me jatkoimme pellolle kahlailemaan lumihankeen. Vähän huijattiin ja käytettiin polkuja osittain, mutta lunta niilläkin oli ihan riittävästi! Tai Pira nyt olis voinut käyttää polkuja vaikka kokoajan, mutta eihän se kun ei muutkaan... Pellolla ei viitsitty kauhean kauaa olla, kun metsässä kaadettiin puita ja kone alkoi uhkaavasti lähestyä pellon ja metsän rajaa, joten totesin viisaammaksi lähteä alta pois. Kotipihaan kun päästiin, ei ketään meistä huvittanut vielä mennä sisälle, kun pakkasta oli sopivasti ja muutenkin mitä mainioin ulkoilusää. Päätin sitten vielä kokeilla, joko tie alkaa olla potkukelkkailtavissa. Pira ei ollut kelkkaa aiemmin liikkeellä nähnyt, joten aika varovaisesti lähdettiin liikkeelle, tytöt vapaana. Kelkkaan olisi tarvinut hankijalakset, tiellä oleva lumikerros on kyllä jo riittävän paksu, mutta alta puuttuu jää, joten paikoitellen kelkan jalakset tökkäävät alla olevaan hiekkaan :-/ Potkuttelin kuitenkin sisulla (ei sitä taas muitanutkaan miten rankkaa se voi olla ilman vetävää koiraa!) jonkin matkaa, tytöt hölkkäilivät ja spurttailivat vapaina mukana. Piraa ei kelkka kiinnostanut, hyvä hyvä! Eiköhän siitä Nappulalle ensi talveksi saada vetopari, Nadia kun ei yksin juuri vetohommat kiinnosta.

Nyt meillä on seuraavat fiilikset ja hyvä niin, mun hartaasti odottama kirjapaketti tupsahti tänään perille ja paketista paljastui luettavaa muutamaksi illaksi; Tavoitteena täysi kymppi - palkitsemiseen perustuva tottelevaisuukoulutus, Koirien kieli ja käyttäytyminen - kuvitettu opas sekä Koiranomistajan oikeuskirja (tälle viimiselle ei toivottavasti tule omakohtaista käyttöä koskaan, mutta mielenkiinnosta piti sekin hankkia)

Hyvät unet kun noin hymyilyttää :)

Muista Häntä!

Hereilläkö?

Ylipitkät kynnet ja tassukarvat...
Piti vähän testailla salamaa ja tarkennuksilla leikkiä, hyvin tuntuisi tottelevan sisälläkin! Nadin kynnet ja tassukarvat on työnalla, niitä pitäis vähintään kaks kertaa viikossa leikata että pysyis hyvänä, enkämä koskaan muista kun ehkä kerran....

2 kommenttia:

  1. Marneus oli myös oikein tyytyväinen päästessään tyttöjen kanssa leikkimään :) Otetaan uusiksi, jahka taas tullaan niille nurkille!

    VastaaPoista
  2. Ilmottele Heidi vaan kun oot maisemissa, nää ottaa mielellään uusiksi :)

    VastaaPoista