sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Lenkkeilyä, huijarikoiran kotiin paluu ja Piran ohjatut treenit

Meillä tuppaa nämä sunnuntait olemaan tällä hetkellä melkoisen kiireisiä, eikä tämäkää päivä tehnyt poikkeusta.

Aamupäivä aloitettiin ulkoilemalla Wilman ja porukoiden kanssa. Pakkasta oli reippaanlaisesti, enkä tajunnut laittaa Piralle takkia, joten ulkoilut jäivät vähän vähiin, kun pikku-P alkoi palelemaan. Muutama kuva kuitenkin ;)

Ulkoilun jälkeen Pira ehti juuri hetken hengähtää, kun olikin jo vuorossa huijarikoiran kotiin paluu. Nadi lähti viikko sitten Hannalle kaikkien ollessa varmoja tiineydestä. Sunnuntaina Hannan kaveri ultrasi Nappulan, eikä löytänyt pennun pentua. Hanna halusi kuitenkin vielä varmistuksen ja käytti Nadin röntgenissä perjantaina, kun koira edelleen käyttäytyi hyvin raskaanaolevasti, mm. nuoli peräpäätänsä ja nisiä, jotka ovat edelleen selvästi turvoksissa. No rötgen sitten perjantaina varmisti sen, mitä ultra jo kertoikin; tyhjääkin tyhjempi on. Keväällä sitten uusi yritys, Nadi kävi vähän lomailemassa. Mielellään tuo näytti kotiin tulevan, Piraa piti leikittää ja mun sylissä kiipeillä :)

Nadin kotiuduttua oli Piralla taas hetki aikaa levätä, ennen kuin suunnattiin Lempäälään SportDogParkkiin ensimmäisiin ohjattuihin tokoihin sitten syksyn. Oikeaoppisen valmistautumisen kruunasi, kun lähtiessä totesin auton takaluukun olevan jäätynyt kiinni. Ei siinä sitten auttanut kuin koko ikänsä häkissä auton perässä matkustanut pentu takapenkille ja matkaan. Alkumatkan pentu keikkui takapenkin ja keskikonsolin päällä ja mun tankatessa hyppeli koira etupenkille. Annoin toisen olla siinä, vähemmän hankalaa kuin yrittää työntää pentua kaiken aikaa takapenkille.

Treenit sujuivat odotettua paremmin, ajattelin pennun olevan jo liian väsynyt päivän härdellien jäljiltä, mutta hienosti jaksoi! Paikalla oli meidän lisäksi neljä koirakkoa, joista yhtenä Heidi&Penni. Ei ehkä viisain teko ilmoittautua samalle kurssille, mutta tuleepahan kunnolla häiriötä heti kerrasta ;) Alkuun neidit kiskoivatkin toistensa luo äänitehosteilla varustetusti, mutta nopeasti kumpikin totesi, että nyt ollaankin hommissa ja keskittyi tekemiseen. Aloitettiin kontakti/seuraamisharjoituksella, missä koirakot olivat piirissä ja vuorotellen pujoteltiin toisten ohi. Koska Pira ei ole koskaan tehnyt niin pitkää seuraamista, enkä halua sen oppivan, että seuraamisessa voi pitää kontaktia tai sitten katsella ympärilleen, en varsinaisesti käskyttänyt Piraa ollenkaan, vaan pujottelin namiavusteisesti imuttamalla. Hyvin sujui näin, Pennistäkin päästiin ohi kunnialla :) Muiden pujotellessa tehtiin kontaktiharjoituksia ja askelsiirtymisiä perusasennossa ja vähän muutakin, hyvin malttaa pitää kontaktia! Seuraavaksi otettiin "paikallamakuu rivissä" maahanmenoja sivulla. Pira tarjoaa tässä herkästi lonkalle tippumista, mutta kun en kelpuuttanut niin korjasi hyvin! Rivin ulkopuolella otin vähän aikaa mukaan maassa olemiseen niin, että P oli mun edessä n. metrin päässä, siitä maahan ja hetki maassa oloa. Hienosti, ei edessä ollessa eikä liikkeestä maahan tarjoa enää lonkalle menoa ollenkaan. Ilmeisesti sivulla yrittää niin kovasti saada kontaktin, että pääsisi helpommalla lonkalla. Täytyy nyt olla tän kanssa tarkkana. Lopuksi otettiin vielä vuorotellen luoksetulot. Piran kanssa kokeiltiin ensin niin, että kouluttaja piti pannasta, mutta tämä aiheutti melkoisen kiukun kiljunnan ja vinkunan saattelemana. Olin alussa jo ohjeistanut kouluttajaa, ettei vaan päästä Piraa tulemaan, jos alkaa huutamaan, ääni kun on muutenkin melko herkässä. Koska kiljunta ei laantunut, enkä halua luoksetuloon mielentilaksi vinku-vonku-häslä-sählää, todettiin viisaammaksi tehdä luoksetuloja toistaiseksi niin, että Pira istuu yksin ja poistun sen verran, mitä koira kestää paikallaan. Näin saatiinkin pari hyvää toistoa! Luoksetulojen välissä P ehti myös tehdä lelun kanssa kunniakierroksen, en tiedä miksen tajunnut toisella lelulla pyytää luokse...? Luoksetulojen jälkeen vielä leikittiin hetki ja Pira sai kantaa lelua pois kentältä. Käytiin vielä Pennin ja Heidin kanssa pienellä pissalenkillä, mutta pakkanen ajoi kyllä nopeasti autoon ja kotia kohti. Kotimatkan Pira nukkui etupenkillä, vähän ollut rankka päivä pienellä <3 Ensi viikon kotitreeninä täytyy tehdä istumassa ja maassa pysymistä niin, että sivulta maahan(istu ja siitä siirryn koiran sivulta pois. Nämä on vaikeita, P yrittää kovasti lähteä mukaan. Tosin eipä niitä ole tehtykään, joten ei se niin ihme ole jos ei itsestään ole oppinut ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti