sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Treenailuja

Yhteenvetona vähän loppuviikon treenailuja, on tullut vähän joka päivä tehtyä jotakin. On vähän jäänyt tuo itselle muistiin kirjoittaminen, niin kirjoitellaan tänne vähän tarkemmin.

Perjantaina kuvailin Piran tämän hetkisistä työnalla -jutuista videoo:

Nadi on niin epäkiitollinen videokuvattava, mutta tässä vähän Nappulankin seurailuja. Takapää on vaan niin jäykkä, mutta muuten hyvä asenne! Alkaa olla "raskaus" unohtunut ;-)

Lauantaina Piran kanssa omassa pihassa hyppyä ja ruutua. Hypyllä sain aikaan vähän epävarmuutta, kun halusin koiran hyppäävän vasta luvalla, eikä itsenäisesti edes-takas. Jee, hyvä minä :-/ Saatiin kyllä tilanne purettua ja hyviä onnistumisiakin, P tietää mitä tehdään, mutta ärsykekontrollia täytyy nyt parantaa. Ruutua kokeiltiin pitkästä aikaa ulkona pidemmällä matkalla. Ensin vietiin yhdessä lelu ruutuun, palattiin lähetyspaikalle ja heti lupa -> lujaa suoraan ruutuun! Muutama toisto näin vaihdellen lelun viennin ja lähetyksen välistä aikaa sekä etäisyyttä ruudusta. Tämän jälkeen yllätin koiran heittämällä toisen lelun ruutuun, vaikka edelleen siellä oli myös yhdessä viety. Tämä todella hyvä, P jäi luonnostaan seisomaan ja odottamaan lelua ruudun sisälle! Tehtiin myös yksi lähetys tyhjään ruutuun heittolelupalkalla, tämäkin hyvin! Loppuun vielä vietiin yhdessä ja lähetys lyhyeltä matkalta, palkkaus kuitenkin heitetyllä lelulla. Näitä ehdottomasti lisää sisällä tehtävien lyhyellä matkalla paikan hakujen lisäksi!

Sunnuntaina oli vuorossa Piran ohjatut treenit SDP:llä. Meillä vaihtui ryhmä tuntia myöhemmäksi ja samalla ryhmäläiset. Tällä kertaa, kun Penni ei ollut samassa ryhmässä, aiheutti ehdottomasti suurimman häiriön viereisen radan agility treenit. Niin kauan, kun minä tajoan aktiviteettia, saa vieressä tapahtua melkein mitä vaan, mutta jos tulee hiljainen hetki, ettei Piralla ole omaa tehtävää, nousee kierrokset naapurien juoksemisesta heti. Ilmeisesti neiti tahtoo isona agilitykoiraksi ;-) Tehtiin sivulletuloja ja vähän seuraamista, nämä hyvin! Maahan menoja sekä istumisen kautta että seisomasta. Istumisen kautta Pira astuu maahan (etujalat menee eritahtia), joten tähän voisi treenata lisää nopeutta. Muuten nämäkin hyvin, sivullakaan ei mennyt kertaakaan lonkalle! Edistystä siis tapahtuu :) Koitettiin myös paikalla istumista, mikä on todella haasteellista vielä tuollaisessa häiriössä, kun olisi pitänyt istua selkä agiradalle päin. Pieniä hetkiä malttoi, näistä superpalkka ja kehut. Päivi kävi lisäksi teoriassa ja oman koiran kanssa näyttämällä läpi noudon opettamista. Piralla ei maltti riitä vielä pitkiin odotteluihin tuollaisessa tilanteessa, joten leikittiin samalla. Leikin lomassa peruuttelua, istumisia, maahanmenoja ja stoppeja. Pakittelulla saa kivasti istumisen ja seisomisen ajatuksen taaksepäin, nämä hyviä! Loppuun jäi hetki aikaa touhuta mitä halusi, Pira leikki ja teki lelulla pari sivulletuloa ja lyhyttä seuraamispätkää, oikein hyvin! Kivasti kyllä keskittyy omaan tekemiseen, omiin leluihin ja muhun, kunhan sitä ohjelmaa on tarjolla. Tyhjiä hetkiä ei vielä saisi olla paljoa, mutta treenaillaan niitäkin samalla ja kasvatetaan malttia :) Kaiken kaikkiaan hyvät treenit, on se kivvaa kun kumpikin nauttii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti