maanantai 26. maaliskuuta 2012

Sunnuntaitokoilut

Sunnuntaita vietettiin jälleen tokoilujen parissa hallilla.

Aloitettiin luoksepäästävyydellä, paikalla neljä koirakkoa ja Pira viimeisenä rivissä. Tämä hyvin niin, että "tuomarin" lähestyessä toistin 'istu' - hyyyyvin hieeenosti - hiljaisuus - istu - uusi rauhallinen kehu - palkka, kun "tuomari" on edessä ja kääntyy poispäin. Tällä kertaa Piraan ei koskettu, koska koiran oli selvästi vaikea hillitä itseään hyppäämästä ihmisen syliin ;) Kehu toimi hyvin ja malttoi hienosti, vielä täytyy kiinnittää huomiota lisää siihen, ettei P pääse lähtemään poistuvan ihmisen perään. Niin ja malttaa pysyä myös käsiteltäessä ;)

Ensimmäisellä kierroksella katsottiin seuraamista, missä on nyt viimeaikoina ollut ihme säätöä. P on jostain oppinut, että liikkeelle lähdössä pää tipahtaa alas ja palaa sitten vasta kontaktiin..? Tätä lähdettiin nyt korjaamaan ihan perus harjoituksella, missä koira hihnassa ja kävellään aina eri suuntaan, kuin minne koira olisi menossa. Kun hakeutuu oikeaan paikkaan seuraa naks - nami. Käsi voi aluksi olla valmiina palkkapaikassa ja siitä pikkuhiljaa pois myös näissä harjoituksissa. Nopeasti hoksasi jujun, näitä täytyy tehdä enemmän!

Seuraavaa kierrosta odotellessa tehtiin asentoja sekoitellen namipalkalla, kuunteli ihan ok, ei montaa vikaan. Lisäksi kaukojen liikeratoja. Nämä edelleen läheltä kädellä ohjaten, että iskostuisi oikea tapa heti alusta asti.

Toisella kierroksella tehtiin jääviä. Tämän kertainen kouluttaja oli sitä mieltä, ettei kannata vielä liikkua käskyn aikana, vaan pysähtyä. Pira välillä ottaa pari askelta käskyn jälkeen, kun itse jatkan liikkumista. Kun pysähdyn, tekee koirakin tosi hyvät pysähdykset. Täytyy näiden kanssa nyt tasapainoilla, liian kauaa ei voi P:n kanssa tehdä kaavamaisesti aina pysähtyen. Tämän takia yksi kouluttaja kehottikin jo aikaa sitten lisäämään omaa liikettä mukaan. Tarkkaillaan tilannetta ja tehdään sekaisin molemmilla tavoilla, niin toivottavasti vahvistuukin kumpikin asia. Täytyy lisäksi jättää töpöaskelpysähdykset vaan palkkaamatta, kun alkaa oikea asento vielä vähän vahvistua. Seisomisen palkkaamiseen kehoitettiin nyt kokeilemaan myös etujalkoihin lelun heittämistä, jotta pysähdyksen ajatus tulisi enemmän alas. Olin varma, että P nappaa kopin, mutta sopivalla heitolla nämä olivat hyviä! Nyt tosin välimatka sen verran lyhyt, että pystyin vielä tähtäämään oikeaan kohtaan ;) Sekä pysähdysten että maahanmenon tekniikka sinänsä on kunnossa.

Lopuksi otettiin vielä paikallamakuuta. Alussa jotain ihme säätöä, mutta ihan ok toistoja muutama. Pira alkoi olla jo selvästi väsynyt, joten en kauhean pitkiä aikoja ottanut, vaan palkkasin suht tiuhaan. Nyt ei ollut ruokapurkkia mukana, kun edellinen kouluttaja oli sitä mieltä, että se on huono. Piraa se selvästi kyllä auttaa hahmottamaan eron paikallamakuun ja muun makuun välillä, mitä tähän liikkeeseen toivoisinkin. Katsotaan, kuinka jatketaan tästä.

Kaiken kaikkiaan vire oli paljon parempi kuin edellisellä kerralla, vinkuminen pysyi hyvinkin hallinnassa ja koira tekemismoodissa. Pira tosin oli selvästi väsynyt ja ihan paras terä puuttui, ilmeisesti lauantain sohjolenkkeilyt ja treenailut vielä vähän painoivat. Kiva huomata, että väsymyksestä huolimatta keskittyi ja teki kuitenkin noinkin hyvin! Lopuksi pääsi vielä Pennin kanssa hetkeksi juoksentelemaan, tosin vähän väsynyttä oli meno siskoksilla.

Saatiin muuten ennen treenejä lenkillä lausunto, että juoksuja olis pukkaamassa. Astunut uros, joka ei turhaan tyttöjen takapuolia nuuskuttele, liimautui Piran perään hyväksi toviksi. Voi ei, mun pentu meinaa nyt virallisesti sitten siirtyä teiniksi... Kääk! Toisaalta vois kyllä sitten aloittaa juoksun heti, kun hallissa vois käydä housujen kanssa, jos ehditään siirtyä ulkokauteen, niin tulee kokonaan treenitauko. Vaikka eihän sitä tiedä, kuinka juoksut tuohon tulevat vaikuttamaan jos tulevat. Eikä se taukokaan pahaa tee, joten alkaa sitten kun alkaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti