lauantai 31. maaliskuuta 2012

Treenailuja ja kuvailuja

Maanantaina aksailtiin ohjatusti. Harjoituksena neliössä olevilla hypyillä ja yhdellä putkella ensin valsseja ja toisella kierroksella takaaleikkauksia. Valssit sujuivat alun takkuamisen jälkeen ihan yllättävänkin hyvin, tosin mä epäilen, että Pira oppi harjoituksen ulkoa ja siks mun sähellys ei sitä lopussa enää häirinnyt ;) Takaaleikkausten kanssa saatiin tahkota vähän enemmän, mutta ihan hyviä onnistumisia saatiin niihinkin. Mitä nyt vähän meinasi mopo karata ja täyttä rallia eteen viedä aluksi voiton ;) Näitä ei tehty montaa ja lopetettiin heti, kun saatiin sujuva onnistuminen, koska Pira oli selvästi vielä vähän väsynyt viikonlopun jäljiltä. Jäähdyttelylenkilläkin vähän vaan juoksutti Nadia, selvästi rauhallisemmin kuin yleensä. Vähän on tylsää, kun hallitreenit on peräkkäisinä päivinä, kun muutenkin aktiviteetit painottuvat loppuviikkoon ja viikonvaihteeseen.
Tiistaina oli sitten koirien lepopäivä. Mä Piralle selitin, että kun on ollut selvästi väsyneen oloinen, niin sitten täytyy levätä ja olla rauhallisemmin yksi päivä. Tarkoittaa siis omassa pihassa ulkoilua ilman treenailuja tai muuta ohjelmaa. Joo, oltiin ihan samaa mieltä tästä.... ;) Sai lelut kyytiä ja pihassa lumi vaan pöllys, ei väsyttänyt enää. Nadi sen sijaan nautiskeli köllöttelystä, sen  mielestä on vaan niiiiin parasta saada olla ihan kainalossa <3 Maailman rakkain kainalokoira :) Kyllä Pirakin löhöilyn päälle ymmärtää, mutta asiat kuitenkin tärkeysjärjestykseen, ensin työ ja sitten huvi.

Tällä viikolla päästiin ensimmäistä kertaa tälle keväälle tokoilemaan sulalle ulkokentällekin, kun keskiviikkona löydettiin melkein kokonaan sulanut hiekkakenttä. Osittain oli kyllä melkoista raparallia, mutta hyvät treenit, joten muusta viis! Nadi teki ensin vähän seuraamista ja paljon leikkiä. Kura inhotti eikä vire oikein pysynyt, mutta ihan ok pätkiä. Tärkeintä, että Nappula haki lelua ihan innolla pariin kertaan! Lopetettiin heti tähän ja revittiin hihnaa autolle asti. Pira teki ruutua ja seuraamista. Seuraaminen on ottanut melkoisen harppauksen eteenpäin muutaman viimetreenin aikana! En oikein tiedä mitä on tapahtunut, mutta tällä hetkellä paikka on hyvä ja tiivis, kontakti pysyy ja vire on sopiva! P myös tarjoaa tällä hetkellä seuraamista todella herkästi myös "vapaalla", mistä olen toistaiseksi palkkaillut, kivaa jos tämä alkaisi toimia :) Seuraamisen lisäksi ruutua lyhyemmältä matkalta pelkällä kosketusalustalla ja kauempaa pitkällä matkalla lelupalkalla. Ajatus on selkeytynyt, mutta herkästi tarjoaa pysähdystä ennen aikojaa, jos on yhtään epävarma. Paikan hakemista täytyisi tehdä vielä enemmän, että saisi lisää varmuutta. Tosin eipä tätä ole kauhesti tehtykään varsinkaan viimeaikoina, kun joka paikka on ollut yhtenä jäätikkönä... Kun nyt sulaisi nuo lumet ja jäät ja tulisi oikeasti kevät!!

Vähän on taas kuvailtukin;


Jaa mää vai??

Vesi kiinnostaa kovasti, mutta jyrkät ojanseinämät toistaiseksi   
hillitsevät lähempää tutustumista.Pira sai kokea, mitä käy, jos kierii alamäkeen ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti