sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Viikkokatsaus

Heti perään viikkokatsaus kuluneesta viikosta noin pääpiirteittäin.

Maanantaina aloitettiin agilityn alkeisjatko -kurssi SDP:llä. Kiva pieni ryhmä ja tehokasta opastusta, kivvaa! Tehtiin irtoamisharjoitusta hyppy-hyppy-hyppy-mutkaputki yhdistelmällä niin, että lisättiin aina uusi hyppyalkuun. Hypyt suorassa linjassa ja palkka putken jälkeen. Tämä sujui hyvin, kun Pira hoksasi jutun juonen :) Toisella kierroksella valssiharjoituksia kahdella hypyllä ja putkella. Ensin pelkillä peräkkäisiläl hypyillä hyppy - ulkokautta koira mukaan - lähetys uudelle hypylle - ulkokautta koira mukaan - jne. Nopeasti päästiin jyvälle, ehkä mä en ookaan ihan niin toivoton kun järkevästi oon psyykannut itseäni ;) Otettiin vielä putki mukan kuvioon ja lopetettiin onnistumiseen, tällaisia harjoituksia me tarvitaan!

Viikolla tokoiltiin muutamaan kertaan kotona, lähinnä on työstetty puukapulan pitoa ja nostoja, kädestä edelleen paljon parempi kuin lattialta tai ulkona maasta. Seuraaminen on huonoa, sitä ei ole taidettu juuri treenata viimeaikoina liukkauden takia. P ei pysy oikeassa paikassa vaan irotaa helposti ulos ja on selvästi taantunut tässä asiassa. Tässä syy, miksi ne treenit pitäisi kirjata ylös aina ja heti ;) Tietääpä mitä treenata!

Tänään alkoi tokokurssi SDP:llä. Aloitettiin luoksepäästävyydellä ja paikkamakuulla, ou jee... Pira ihan agifiiliksissä ja pitäis muka keskittyä paikalla oloon... Alkuun hyvin, välipalkkasin ja jätin uudelleen ja siihen loppui keskittyminen. Pira huomasi Pennin ja Heidin kentän toisessa päässä ja se siitä sitten, kaula venyi ja ajatuskatkesi. Tehtiin muutama helppo sivulta maahan - palkka ja koiran jättö, että sain vähän paremman lopun. Paikalla olot on kyllä vaikeita ottaa heti alkuun, vähän tarvis saada purettua ensin intoa muuhun.

Seuraavaksi hyppy. Pira oli vuorossa kolmantena tai neljäntenä, eli ehti vetää kivat kierrokset ja piipitti ja kitisi eikä meinannut ollenkaan päästä tokotilaan, kun esteet ja Penni ja kaikki häiritsi. Hypyllä yksi hyvä toisto, toinen ok ja sitten meni piipitykseksi ja kaiken maailman temppujen tarjoamiseksi. Meinas mennä koiralla ihan kuppinurin, mutta onneksi päästiin nopeasti takaisin parempaan vireeseen. Mutta se prkeleen kitinä! Pira ei kestä tällä erää yhtään taukoa tai odottelua, kaikki ok jos on kokoajan tekemistä, mutta heti jos tulee tauko niin kitinä alkaa. Se alkaa myös, jos P ei tiedä mitä tehdä. No, ehkä se siitä, täytyy vaan nyt kiinnittää tähän entistä enemmän huomiota.

Seuraavaksi omaa vuoroa odotellessa kaukojen tekniikkaa. Ei ehditty tätä kauhesti, mutta istu-maahan vaihdot ok. Tässäkin täytyy vaan muistaa, ettei namia voi pitää kädessä kun käyttää kättä ohjaamiseen. Muutama ylösnousu maasta ja istumata, näissä täytyy olla nopea merkkaamisen kanssa niin takajalat pysyy paikallaan.

Jäävistä katsottiin maahanmeno. Ensin peruuttaen, menee maahan hyvin ja nopeasti. Pari toistoa niin, että koira mukana kun liikutaan samaan suuntaan. Näissäkin maahanmenot hyviä ja nopeita. Seuraamisesta ei voi puhua ;) Kouluttaja ehdotti, että kannattaisi kokeilla käyttää enemmän kuollutta lelua palkkana, ettei kierrokset nousisi lentävästä lelusta enää enempää. Esimerkiksi siis niin, että seuraa - maahan - lelu tippuu maahan - ohjaajan liike jatkuu - vapautus lelulle. Näitä täytyy kokeilla!

Lopuksi vielä sivussa vähän seuraamisen hinkkaamista. Pari askelta menee ok, mutta sitten helposti pakka hajoaa. Täytyy aloittaa alusta ja palata kasvattamaan aikaa pikkuhiljaa. Ensin palkka oli kädessä, sitten kainalossa. Tuota kainaloa täytyy kyllä käyttää enemmän, tuntuu auttavan. Palkan suuntakin on parempi, kun tippuu suoraan alas.

Kiva päästä taas treenaaman uuden kouluttajan johdolla, toivottavasti saadaan tästä kurssista paljon irti! Tosin Piran toinen sisko on aloittanut juoksun jo, katsotaan kuinka hormoonit sekoittaa neidin pään kevään edetessä ;)

Aurinkoisen sunnuntain kunniaksi harrastettiin treenien lisäksi taas maratonulkoilua, aamusta kolmistaan, treenien jälkeen Pira ja Penni riehuttivat toisiaan ja illalla vielä Nadin, Wilman ja Piran kanssa peltoilua. Aamulla oli kamerakin mukana, muutama kuvatus siis loppuun:
Nadilla on kevättä rinnassa, huomaan ilme ;)Voi prkle, oja edessä!!

Leikittäis ny, joookoo??

kaunis PiraYhdessä

Aurinko ja kevät ihan naurattaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti