torstai 8. maaliskuuta 2012

Agilityn alkeet vol 5.

Eilen oli tällä erää viimeiset agilityt, katsotaan kuinka jatko tästä selkenee.

Ennen treenien alkua käytin tilaisuutta hyväksi ja tehtiin vähän noutoa tunnarikapulalla. En ole nyt noutoa tehnyt ollenkaan sisällä, kun tilaa on liian vähän vauhdikkaampiin suorituksiin ja vauhtia ja intoa tähän nyt tarvittaisiin lisää. Ensin muutama kapulan pito sivulla, nämä hyvin. Ensimmäiset heitetyt kapulat eivät meinanneet kiinnostaa, esteet on vaan niin paljon kivempia. Naksuttelin muutaman noston ja palkkasin namilla, niin parantuivat sen verran, että otettiin vauhtinostoja, eli nopeasta tarttumisesta pallo lentää mun taakse. Näitä täytyisi päästä tekemään lisää lisää lisää lisää, että saisi noutoon intoa ja varmuutta. Pienellä tunnarilla ote kärsii, jos mukana on yhtään epävarmuutta tai intoa ei ole tarpeeksi. Lisäksi tehtiin muutama toisto "kahden lelun leikkiä" niin, että toinen oli lelu ja toinen tunnari. Tämä on hyvä myös, ei tule turhia pysähdyksiä ja vauhti säilyy. Mä haluaisin noudosta kivan ja vahvan liikkeen, niin paljon sitä eri variaatioina tarvitaan jatkossa kaikessa. Teknisesti palat on kunnossa, nyt pitäisi saada kasattua innokas kokonaisuus. Tule jo kevät ja sulat kentät!

Varsinaisten treenien aluksi tehtiin kontaktia puomin alastulolla. Muutaman kerran nostin Piran puomille, minkä jälkeen osasi itse nousta sivusta ja tulla alas kontaktille syömään kosketusalustalta namit. Tarjoaa tässä pysymistä hyvin!

Seuraavaksi keinua pari toistoa, vauhti kiihtyy matkalla ja pysähtyy loppuun jo selvästi odottamaan laskeutumista ( ja namia ;) ) Edelleenkään keinunta ei tunnu haittaavan, hyvä hyvä!

Yksittäisenä esteenä harjoiteltiin myös pussia, kun P tarjosi sitä itse ilman, että kukaan nosti helmaa. Tämä on selvästi nyt hauska juttu, kun idea on valjennut :-D Tehtiin ensin ihan pussin läpi juoksuja lelupalkalla ja myöhemmin vielä käytin pussin suuta malttiharjoituksiin, kun ei oikein meinannut paikalla pysyminen onnistua... Näissäkin saatiin hyviä toistoja niin, että palkkasin lelulla istumisesta, pyysin lelun itselleni ja samalla kehotin pussiin. Pari vapautusta myös suoraan istumasta, kun malttoi istua oikein erityisen hyvin = hiljaa piipittämättä.

Varsinaisena harjoituksena yhdistelmä suora putki - hyppy - hyppy niin, että hyppyjen välillä valssilla puolen vaihto. Nämä meni oikein yllättävän sujuvasti, kunhan päästiin lähdöistä yhteisymmärrykseen. Mäkin jopa tajusin, mistä ja miten kannattaa liikkua :-D Pira hakee nyt jo yllätävän hyvin esteille ja selvästi nauttii tekemisestä :) Maltti ei vaan ole oikein valttia, sen kanssa täytyy tehdä töitä.

Välillä taukoiltiin sivummalla jäävien asentojen merkeissä, sekaisin kaikkia kolmea ensin naksutellen ja perään lelulla niin, että jatkoin itse liikettä. Ei tainnut sekoittaa kuin pari istumista, nämäkin korjasi itse. Oli siis hienosti kuulolla :)

Loppuun vielä toinen setti kontakteja puomilla. Nyt syttyi lamppu pentusen päässä, ensin tarjosi kokonaan kontaktilla seisomista, joista kehuin suullisesti ja toistin 'kiipee', niin hakeutui etujalat maahan! Näitä muutamia niin, että aina muutama naksu asennosta, pyyntö mukaan kontaktilta ja uusi 'kiipee' ja hakeutuminen oikeaan asentoon. Tosi hyviä, ajatus löytyi :)

Kaiken kaikkiaan jäi olo, että kurssi loppui juuri, kun alettiin päästä oikeasti asiaan. Katsotaan, koska löytyy sopiva ryhmä jatkoa varten. Toivottavasti löytyy! Tosin viikonkuluttua alkaa tokokurssi ja kohta on jo toukokuu ja seuran kurssit pyörähtävät käyntiin, joten tylsää ei tule olemaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti