lauantai 24. maaliskuuta 2012

Treeniä ja uusia kavereita - viikkokatsaus

Maanantaina oltiin taas hallilla agilityn merkeissä. Poikkeuksellisesti oltiin kuokkimassa jo aikas paljon meitä pidemmällä olevien ryhmässä. Aloitettiin hyppysuoralla, ensin kaksi - kolme - neljä hyppyä suoraan ja palkka maassa odottamassa. Jos ei huomaa palkkaa, alkaa varmistella matkalla, mutta kun tietää palkan odottavan, etenee hienosti suoraan! Sama suora vielä putken kautta ja sen jälkeen tauolle odottelemaan.

Odotellessa treenailtiin pienesti seuraamista, asentoja ja kaukojen liikeratoja. Ihan hyviä, pienessä tilassa ei ihmeitä tehdä. Oon kyllä erittäin tyytyväinen siihen, miten hyvin P parhaimmillaan keskittyy myös hyvin häiriöisessä ympäristössä :)

Kun pidemmällä olevat olivat treenanneet, oli uudelleen meidän vuoro. Harjoiteltiin ohjausta yhdistelmällä putki - hyppy - putki - hyppy. Matkalla tuli taka leikkausta ja valssia ja me pienen treenin jälkeen jopa selviittiin niistä ihan kunnialla! Tai siis minä selvisin, Pira menee sinne minne sen ohjaa menemään... Uutena juttuna kokeiltiin ensimmäistä kertaa keppejä verkoilla. Aluksi P meni läpi vähän ihmetellen, mutta muutaman toiston jälkeen alkoi itse tarjota pujottelua! Ensimmäiset toistot palkattiin namilla, mutta itse tarjottuihin heitin lelun eteen ja superkehut, hienosti hoksasi tämänkin.

Nadi oli mukana harjoittelemassa koirien ohituksia, sillä kun tuppaa näin ennen juoksuja nuo käytöstavat unohtumaan... Ennen treenejä on aina mukavasti vastaantulijoita ja ohitettavia ja edistystä tapahtuu, kun ohituksia tapahtuu useammin kuin kerran kolmessa kuussa ;) Viimeinen koira ohitettiin jo pelkällä sanallisella muistutuksella. Treenien jälkeen käytiinkin taas juoksentelemassa vapaana, ei liikaa hihnailua yhdelle päivälle.

Keskiviikkona ralliteltiin ensin ihan omien koirien voimin, peltojen välisestä ojasta on muodostunut "DogPipe", superhyvä kouru juosta rallia laidalta toiselle ja kiihdytellä keskellä ;)

Ilmiselvä DogPipe!


Haa, tein sen taas! Ylpeilee Pippis ;)Hankikantokiitoa


Tämän jälkeen meille tuli vieraita, 5kk vanha bullmastiffi Lyyli. Pira pääsi moikkaamaan ensin, Nadi katseli sivummalla. Nadikin pääsi moikkaamaan, mutta sen jälkeen annettiin pentujen leikkiä ja Nappula odotteli autossa. Pennuilla sujuikin alku-ujostelun jälkeen hienosti, Pira juoksutti Lyylin mukavan väsyneeksi :) Lyyli ei ihan kaikkia paimenen outouksia tajunnut, kuten kuvistakin voi päätellä ;) Lyylin mukana oli myös reilu puolivuotias lapsi, joka oli Pirasta vähän hassu :) Kiinnostava ja kiva, mutta tylsät ihmiset ei antaneet nuolla kokoaikaa saati antaa hammaspusuja...? Nadi oli ihan ihastuksissaan, kun kävi lapsivieras, se on kaikkien lasten fani ja luottokoira <3

Nyt leikitään!

Pippis kuiskuttelee salaisuuksia, vähän taitaa olla oudot jutut ;)Näättekö nyt miten outo toi on! ihmettelee Lyyli

Miks se irvistelee, häh??Torstaina toteutin lupaustani ja kävin jälleen hihnalenkillä kummankin kanssa ja ihan keskustassa! Me ollaan ihan just jo ylikunnossa kaupunkikäytöksen osalta ;) Tai ollaankohan (onkohan Nadi) sittenkään ihan vielä... Parempaan suuntaan kuitenkin.

Tänään oltiin Piran kanssa taas uusien kavereiden kanssa lenkillä ja treenailemassa. Me treenattiin näyttelyjuttujakin! Ensimmäistä kertaa ;) Lisäksi otin häiriössä pari seuraamispätkää lelu kainalossa, tämä on hyvä tapa jatkaa! Lelu putoaa alas ja paikka on jo nyt parantunut. Pira keskittyi hyvin, vaikka vieressä kaverit juoksivat. Tehtiin pari liikkeestä maahanmenoa ja ja seisomista, nämä hyvin. Vaatii kyllä muistuttelua välissä, kun vaihdetaan jäävää, mutta se lienee vielä sallittua :) Treenailujen päätteeksi päästettiin vielä kolmikko leikkimään pellolle. Piralla meinasi vähän iskeä paimennus tuijottelu päälle loppuakohti, mutta muuten leikit sujuivat suht mukavasti. Myöhemmin jatkettiin vielä Wilman ja Nadin kanssa metsälenkille. Nyt on pikku-bc ihan puhki, nukkuu tyytyväisenä :)

Sisällä ollaan viikonmittaan treenailtu edelleen noutokapulan nostoja oikeasta kohdasta. Näissä on tapahtunut selvää edistystä, tänään aamulla ainoastaan kahdesti otti laipasta kiinni ja nämäkin korjasi parempaan otteeseen! Lisäksi ollaan eroteltu asentoja sekä erikseen kummankin kanssa, että niin, että koirat on kumpikin mun edessä, sanon käskyn ja se, joka suorittaa ensin oikein saa nakkia. Jos toinenkin tekee oikein, mutta hitaammin, saa nakin, mutta jos ei kuuntele jää ilman. Tuntuisi toimivan, Nadikin kuuntelee eikä arvaile ;) Piran onnistumisprosentti on jo hyvä, harvoin unohtaa mitä piti tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti