lauantai 12. toukokuuta 2012

Erittäin Hyvä päivä :)

Pira aloitti viralliset esiintymiset tänään vaatimattomasti Tampere KV:ssä ;) Pira käyttäytyi kivasti, vähän alkuun jännitti, mutta kun löydettiin Penni ja Nuuti, muuttui koko paikka oikeestaan tosi kivaksi ;D Tuomarina Tomas Rohlin, Tanska. Piran arvostelu:

10 months, nice type, needs some time. Good head type, nice skull. Enough muzzle, flexible ears. Good body propertions, still very "young". Good bone and ribcase. Enough angulations in front and behind. Would like stronger feet. Acceptable tail. Good coat texture. Moves well from side and behind but needs stronger front. Excellent temperament.

Tuloksena tänään JUN EH

Joustavat korvat ja hyväksyttävä häntä (joka siis kulki kippurassa selän päällä ;), näillä on hyvä jatkaa :D Kiva arvostelu ja mukava tuomari, oikein hyvä ensimmäinen kokemus tuollaisesta paikasta. Katsellaan, jos syksymmällä eksytään uudelleen näyttelykehiin.

Vein Piran heti kehän jälkeen autoon, jotta saisi nukuttua rauhassa, meidän ohjelma kun ei päättynyt vielä tähän. Jatkettiin suoraan näyttelystä ProCanikselle tokoilemaan. Pippis ehti onneksi nukkua välissä reilut pari tuntia, mutta eihän se parhaimmillaan tietysti enää treeneissä ollut. Tästä huolimatta oikein kivat treenit!

Aloitettiin kisamaisella pätkällä, kaksi vapaavalintaista liikettä kokeenomaisesti ilman palkkaa välissä. Valitsin liikkeestä maahanmenon ja hypyn, niissä kun ei kummassakaan ole ollut mitään ongelmaa viimeaikoina. Vaan kuinkas kävikään, Pira ei mennyt maahan ollenkaan. Jäi ensin seisomaan ja hiippaili siitä perään, kun tajusi että meni pieleen. Koitin uudelleen, nyt autoin uudella käskyllä ja käsiavulla, kun jumitti edelleen seisomaan. Tästä ainoastaan kehuilla palkka, mikä sai Piran selvästi hämilleen ja etsimään palloa/muuta palkkaa jostain läheltä. Tuli kuitenkin mukaan, kun kutsuin ja jatkettiin hypylle. Edelleen oli vähän hämillään, mutta hyppy oli hyvä! Kiersin viereen, taas ensin paljon kehuja ja vasta sitten palkka.

Sosiaalista palkaa täytyy siis alkaa vahvistamaan, sitähän ei ole vielä käytännössä tehty yhtään ainakaan tietoisesti. Nyt ensin vahvistettiin maahanmenoa ihan lelun kanssa, että saatiin siitä muutama hyvä toisto. Tämän jälkeen otettiin vauhtiluoksetuloja pari niin, että Piraa pidettiin kiinni, poistuin samalla kutsuen. Ennen varsinaista luoksetulokutsua rauhoituin, normaali käsky ja kun koira tuli sivulle, ensin superkehut ja palkka vasta, kun koira oli innostunut. Ensimmäisellä ei oikein vielä tajunnut, vaan katseli vähän ihmeissään. Toisella kerralla liikuin karkuun kehuen ja vaihdoin suuntaa, kun koira tavoitti ja kun oli oikein innoissaan, lelu taskusta. Näitä täytyisi nyt tehdä paaaaljon lisää ja muutenkin alkaa oikeasti rakentaa sitä koekestävyyttä, liikkeitä siihen kun alkaa jo olla ihan hyvin.

Seuraavalla kierroksella luoksetulon stoppeja. Otettiin avuksi putki, eli koira putkeen ja palatessa 'Top'. Nämä todella hyviä! Pira teki hienot lukkojarrutukset, käsky ja samalla heitin lelun etujalkoihin. Näitä lisää putkesta ja kiertoina, täytyy muistaa vaan tehdä tarpeeksi suoria aina välissä. Kokeiltiin myös maahanmenoa  näin. Niissä autoin heti alusta vartalolla, kun maahanmenon kanssa takuttiin jo aluksi. Nämäkin ihan ok, joten ohjelmaan nämäkin jo heti alusta asti!

Viimeisellä kierroksella noutoa. Tänään nämä hyviä! Ensimmäisellä toistolla heitin kapulan kauas pitäen Piraa pannasta, 'Tuo' ja vapautus, kun oli tullut jonkin matkaa laukalla takaisin. Toinen toisto niin, että palkkasin heti, kun oli tarttunut kapulaan. Tässä vähän mennessä kaartoi putkensuun kautta, mutta laukkasi koko matkan intensiivisemmin kuin ensimmäisellä. Hassu Pippis juoksee nykyään aina kapula suussa lelulle, vaikka sen vapauttaa matkalla ja heittää lelun taakse :D Lopuksi otettiin vielä yksi palautus lyhyellä matkalla niin, että jätin koiran kapulasuussa istumaan ja kutsuin siitä. Tuli laukalla n. metrin päähän, mistä ravilla sivulle. Edelleen siis pientä epävarmuutta. Ilme on kuitenkin hyvä, ei ole paineessa eikä koe epämukavaksi sivulletuloa. Tehtiin muutama sivulla kapulasuussa takapäänpyöritys 90 astetta vasemmalle, nämä tosi hyviä! Edelleen ohjeeksi kasvattaa vauhtia ja varmuutta sekä tehdä monipuolisia harjoituksia kapulan kanssa, esim. pieniä seuraamispätkiä, kohteen kiertoja, kaukoja tai mitä nyt tulee mieleen. Hyvällä mallilla kuulemma, tekniikka kunnossa, samoin kapulan pito ja käsittely :)

Erittäin Hyvä päivä siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti