lauantai 5. toukokuuta 2012

Koostetut tokoilut

Olis taas parin viikon treenit kirjaamatta.... Kaikkee en muista, mutta jos nyt jotakin laittais muistiin.

22.4. oli viimeiset sunnuntai tokot SDP:llä (tai Best-In Areenahan se taitaa nykyisin olla virallisesti). Tehtiin ainakin luoksepäästävyys ja paikallamakuu, näistä ensimmäinen hyvin ja tonen vähän levoton, mutta loppua kohti parempi. Yksilökierroksilla tehtiin (ehkä) ensin luoksetulot, mikä osoittautuikin haastavaksi tehdä puomin ja renkaan välistä. Eikä ne mitenkään ihan vieressä edes olleet, mutta riittävän lähellä kuitenkin ;) Palkkasin siis ensimmäisen hapuilun jälkeen siitä, että tuli lujaa ja suoraan, näin parani! Tähänkin häiriöitä vaan lisää. Toisella kierroksella kaukokäskyjä. Näissä mietittiin tekniikkaa. Pääosin tekniikka on menossa päähän ihan ok, täytyy vaan olla tarkkana, ettei huoli yhtään takajalkojen liikutteluja. Kiva kurssi kaikkiaan, paljon häiriöitä ja sopivasti uutta mietittävää :)

Viikolla omatoimitreenailtiin suht ahkerasti, ainakin keskiviikkona koululla ja torstaina Koiriksella, aiheina noutoa, ruutua, seuraamista ja jääviä. Perjantaina koitin saada jotain tehtyä koululla, mutta Pira ei keskittynyt ollenkaan, joten tehtiin vaan vähän kivaa ja lopetetiin. Oli ilmeisesti maha vähän kipeänä rustoluista, koska oli taas lauantaina ihan oma itsensä.

Lauantaina käytiin Heidin ja Marneuksen kanssa vähän puuhastelemassa läheisen vanhan tallin käyttämättömällä kentällä, Heidi kun oli menossa kokeeseen maneesiin sunnuntaina. Tosin Marneusta ei paljon hevosen hajut kiinnostaneet, Nadi olisi ollut tuhannesti kiinnostavampi ;) Nappula hoiti siis jälleen arvokkaan työnsä häirikkökoirana oikein erinomaisesti! Nadista oli ihan huippua saada suorittaa paikkamakuuta keskellä kenttää ja tehdä vähän seuraamista ja kaukojen istu-maahan vaihtoja :) Pira teki vuorollaan ensin noutoa. Tässä on selvästi edistystä tapahtunut, nostot ja palautuksetkin reippaampia. Vielä lisää varmuutta loppuasentoon, jotta palautusvauhti pysyisi hyvänä. Lisäksi vähän seuraamista ja jääviä, näissä ei mitään ihmeellistä tällä kertaa (kai ;) ) Lopuksi namitellen kaukojen vaihtoja, eipä niissäkään muistaakseni mitään ihmeellistä.

Sunnuntaina 29.4. suunnattiinkin vähän kauemmas treenaaman, ilmoittauduin "vahingossa" ProCanikselle 6 kerran viikonloppukoulutukseen, joka siis alkoi nyt. Ensimmäisen kerran perusteella kannattaa kyllä ajella, oli tosi hyvät treenit! Aloitettiin luoksepäästävyydellä ja siitä jatkettiin paikallamakuuseen. Luoksepäästävyys ok, Pira malttoi ihan hyvin. Paljon tosin vielä autan lisäkäskyillä ja nameilla, mutta eiköhän se maltti siitä ala kehittyä :) Paikallamakuu ensin ilman kummempia häiriöitä, aikaa reilu minuutti. Pira oli ihan hyvin, rauhallinen ja keskittynyt. Seuraavaksi otettiin toinen pätkä häirittynä. Tämä oli vielä Piralla aikas vaikeaa, rivin toisen pään häiriöt kesti ok, kun kehuin ja palkkailin suht ahkerasti, kun vain katsoi muttei liikkunut. Naapurin häiriötkin vielä meni osittain, pari kertaa palautin takaisin, mutta muuten. Omalla kohdalla oli hankalaa, nakit nenän edessä ja lelu vieraalla ihmisellä ei ihan ole vielä hanskassa ;) Hyvin kuitenkin skarppasi ja selvästi yritti parhaansa. Ihan olen tyytyväinen tähänkin tällaisiin treeneihin nähden (=tämä oli ensimmäinen kerta).

Seuraavaksi katsottiin hyppyä. Pirahan osaa hienosti hypätä ja stopata, joten tässä vaiheessa ei ongelmaa. Ollaan lisäksi harjoiteltu seisomista paikallaan ilman hyppyä, joten nyt yhdistettiin nämä. 'Hyppy' - 'top' - lelu maahan - uusi 'top' vahvistukseksi - minä esteen ympäri ja tadaa - sehän on melkein kasassa koko liike nyt! Viimeiseksi vielä 'hyppy' - kun koira lähtee, niin heti lelu esteen yli. Näin koitetaan saada koira vähän kauemmaksi esteestä jatkoa ajatellen jo valmiiksi.

Viimeisenä vielä tunnarin alkeita seuraavasti; oma kapula hajustetaan ohjaajalla ja laitetaan liikkurin hajuisen kapulan kanssa pienen verkon alle. Koiralle naksutetaan heti, kun se haistaa omaa. Pirahan tietysti tarjosi verkolla seisomista ja kaiken muunkin mahdollisen lätkimistä tassuilla ;) Kävi se nenäkin alhaalla, muttei kyllä oikein auennut koiralle tämä harjoitus. Tarkoitus olisi rinnalla alkaa nyt kotona piilottelemaan yksittäistä kapulaa nurmikkoon/lehtiin maassa niin, että nenä aukeisi. Katsotaan, kuinka käy :D

Sunnuntain jälkeen seuraavat tokoilut olikin ohjelmassa vasta torstaina, kun normaalit "kisaavien" treenit jatkuivat talvitauolta omalla kentällä.

Ensin seuraaminen; kunhan ohjaaja lopettaa koiran tuijottamisen ja katsoo eteenpäin, pysyy paikka hyvänä eikä koira paina, mitä nyt on välillä ilmaantunut. Muuten ok mallilla.

Liikkeestä seisominen meni aivan plörinäksi, Pira tarjosi arpomalla kaikkia jääviä, ei kuunnellut yhtään. Lopulta peruuttamalla sain poimittua ja palkattua muutaman hyvän, seuraamisesta en sitten enää edes kokeillut. Onkohan mulla jotain pakkoliikkeitä, mitkä sotkevat koiraa aina välillä??? Toki se on nuori, eikä vielä osaa asioita kunnolla, mutta joskus tulee tämmöisiä ihan "aivottomia" juttuja juurikin jäävissä.

Liikkestä maahanmeno sujuikin paaaljon paremmin (kuten aina ;) ), tein ensin pari maahanmenoa ja sen jälkeen seuraamisesta ensin niin, että palkkasin oikeasta asennosta, sen jälkeen niin, että palkkasin kun olin palannut sivulle. Viimeinen oli oikein todella hyvä, joten piti ahnehtia ja koittaa nostaa se vielä sivullekin, mutta eihän se nuossut ;) Nostin käsiavulla sivulle ja pallopalkka, tämä oli kaikin puolin muuten erittäin hyvä! Maahanmeno nopea ja pysyi rauhassa paikallaan. Täytyy vaan muistaa harjoitella sitä sivullenousua lisää ensin erikseen ja sitten osana koko juttua.

Viimeisenä ruutua. Soile näytti ruudun, ruudussa alusta. Ensimmäisellä hieman hakemista, mutta seuraavat pari toistoa parempia. Tämä ei jotenkin aukea koiralle kokonaan, vaan sille on jotenkin epäselvää mitä sen halutaan tekevän. Täytyy miettiä tätäkin. Kuitenkin treenien lopussa, kun vapautin koiran ja päästin juoksemaan, se juoksi suoraan ruutuun päivystämään suht pitkän matkan päästä. Hassu otus ja oletettavasti vielä hassumpi ohjaaja, joka jotenkin tässäkin sotkee koiraa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti