torstai 17. toukokuuta 2012

Treeniä treeniä

Maanantaina oli ohjelmassa jo totutusti agilityt Lempäälässä. Saatiin ihan yksityistunti, kun muut ryhmäläiset eivät paikalle ilmaantuneet. Meillä oli vielä sijainen, joten saatiin oikein tehotreeniä ja uusia ajatuksia :)

Jatkettiin tekniikkajuttujen harjoittelua yhdistelmällä mutkaputki ja kaksi hyppyä putken kummassakin päässä. Aloitettiin takaakierroilla yhdistelmällä putki - takaakierto - putki -palkka. Nämä onnistuivat hyvin kumpaankin suuntaan ja minä sain selkeät ohjeet miten asetella kädet ja jalat :D Seuraavaksi välistävetoja, jotka edellisellä kerralla olivat tooosi hankalia. Nyt sujui yllättävän hyvin jopa vasemmalta ohjaten, mikä on mulle osoittautunut hankalaksi. Saatiin oikein kehuja, kuinka kehityskelpoisia ollaan!

Koska tosiaan oltiin ainoita paikalla, katsottiin välillä kontakteja, ettei tule liikaa kerralla. Ensimmäistä kertaa otettiin kontakteja A:lla, aiemmin ollaan käytetty joko puomin alastuloa tai ihan irrallista kontaktipintaa. Pira päätti kiivetä koko A:n pariin otteeseen. Selvästi yhdistää, mitä siltä halutaan kontakteilla, mutta tuijottaa liikaa mua ja tulee huonossa asennossa pääylhäällä. Mietittiin, pitäisikö opettaa nenäkosketus, jotta saisi ajatuksen enemmän alas. Tuollaisella pääpystyssä tyylillä kun helposti satuttaa vaan itsensä... Ei siis luvassa enempää A.n kiipeilyjä, ennen kuin saan opetettua kosketuksen alas. Lisäksi mun täytyisi päästä treenaamaan näitä jo mahdollisimman pian niin, että saisin oman liikkeen mukaan. Meillähän on kyllä nyt omalla kentällä A käytössä, mutta mieluummin opettaisin tekniikan ensin puomilla oikeaksi, ettei sattuisi mitään vahinkoja. Katsellaan näitä nyt, kun ensin naksutellaan nenäkosketus vahvemmaksi.

Kontaktien jälkeen otettiin vielä uutena asiana päällejuoksuja. Alkuun oli taas ohjaajalla vähän hahmotusvaikeuksia, mutta kyllä se siitä alkoi sitten luonnistua! Oikein hyvinkin itseasiassa, saatiin erittäin hyviä onnistumisia kumpaankin suuntaan! Pienen koiran päässä oikein sauhusi välillä, kun se selvästi mietti asiaa :D Ohjaajan päässä sauhuaa yleensä aina, kun täytyisi pystyä keskittymään niin moneen asiaan yhtäaikaa... Kaikkiaan tosi kivat treenit, kiva oli saada kehuja ;) Mulla on kuulemma hyvä koira, mistähän sille taiottais vielä hyvä ohjaaja ;D

Tiistaina pyörähtivät oman yhdistyksen perustokot käyntiin, joten suunnattiin kentälle melkein suoraan töistä. Ehdittiin hyvin Piran kanssa ensin vähän treenailla, ohjelmassa noutojuttuja yllätyksin. Aloitin tuolin kierrolla, nämä sujuu nyt jo hyvin, joten kehitettiin tätä vähän pidemmälle. Tehtiin seuraavaanlaisia harjoituksia; ensin nouto pitkällä heitolla kierrettävästä tuolista pois päin. Menovauhti hyvä ja lähti palauttamaankin nopeasti, joten palkka tästä. Välissä kierto ilman kapulaa ja siitä sivulle - kapulan heitto taas kierrettävästä kohteesta poispäin - 'Tuo' - palautus loppuun asti, kun tuli riittävän lujaa - sivulta kehut ja lelun sijaan edelleen kapulasuussa lähetys kiertämään. Kiersi hirmuisella raivolla ja vapautinkin nopeasti, kun oli tulossa takaisin päin, mistä vielä suuremmalla raivolla leluun :D Tämä oli selvästi toimiva juttu, joten otettiin vielä uudelleen niin, että Piran laukatessa kohti kapulan kanssa, juuri ennen kohtaa, missä helposti tiputtaa raville, käännyin ja lähetinkin kiertämään ohitseni taakse ja vasta tämän jälkeen lelu. Vielä viimeinen toisto niin, että kapula suuhun jo sivulla, kierto ja palautus sivulle asti ja tästä superkehut ja leikki. Pippiksellä oli hauskaa, tosin lämmin ilma vei myös parhaan tehon selvästi, kun otettiin juoksujuttuja heti alkuun. Ennen kurssilaisten tuloa ehdittiin käydä vielä uimassa läheisessä rannassa, Pirasta on kuoriutumassa melkoinen vesipeto!

Koulutettavia on useampi ryhmä peräkkäin, tällä kertaa olin itse kouluttamassa kahta viimeistä porukkaa. Ensimmäisen ryhmän aikana pääsi Pira vähän vielä hengailemaan ja tekemään vähän perusasentoja. Todettiin myös, että maahanmeno on edelleen hukassa?? Päättäväisesti tekee seuraamisesta ainoastaan seisomista. Peruuttamalla "seurauttaen" sain pari hyvää maahanmenoakin, mutta erittäin helposti arvaa näinkin seisomisen. Onkohan mulla taas jotain pakkoliikkeitä, mitä en itse tajua? Tätä täytyy miettiä ja kaivella videokamera esiin, jos ei ala sujua. Muutenkin kyllä pitäisi taas vähän tallentaa tilannetta, katsotaan koska on sopiva hetki! Seuraavat kaksi ryhmää olin sitten kouluttamassa ja Pippis lepäili autossa. Ilmeisesti ihan oikeasti lepäsi, koska oli viimeisen ryhmän jälkeen taas jo täynnä intoa!

Ennen kotiin lähtöä tehtiin vielä pieni pätkä, mikä sisälsi sivulletuloja nopealla palkalla ja pari seuraamispätkää. Seuraamisessa vähän taas tuijotin koiraa ja sain sen näin liian eteen, mutta omaan katseen nostaminen korjasi tämän. Pitänee joku niskatuki hommata ;) Vasemmalle käännökset on parantuneet, olen nyt kävellyt kulman läpi lyhyemmillä askelilla terävästi. Pitäydytään tässä jatkossakin! Pitkä ilta, mutta hienosti pieni jaksoi :) Kotimatkalla pysähdyttiin vielä uimaan, kun oli niin hieno ilta ja tyyni järvi.

Nyt Pira selvästi välillä etsii Nappulaa, auton takaluukku täytyy tarkistaa aina, kun tulen kotiin. Yksin on rauhassa niin kotona kuin autossakin, mutta kyllä selvästi vähän kaipailee kaveria. Mä oon noussut nyt lenkilläkin leikkikaverina ihan uuteen arvoon, joten hyväähän tämä oikeasti vaan tekee! Lenkillä onkin nyt tullut vahvistettua sosiaalista palkkaa ihan huomaamatta, kun ollaan vähän kisailtu kaksin. Mutta on meillä vaan Nappulaa ikävä kaikilla <3 Eilen Pippis meni ihan hämilleen, kun äiti ja Wilma tuli mun kyydissä meille. Wilma on toki Piran idoli, mutta selvästi se oletti, että Nadinkin autosta ilmestyisi. Nadin loma sujuu suunnitellusti, parhaillaan elellään erittäin jänniä aikoja ;)

Piran juoksusta ei edelleenkään merkkiäkään, joten saadaan vielä odotella. Olisi voinut aloittaa nyt, niin menisi sitten jo ohikin. Vaikkaa alkaa ne sitten kun on sen aika :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti