maanantai 28. toukokuuta 2012

Juoksutreenejä

Nyt, kun kentälle ei päästä juoksun takia, olen koittanut pitää puolittaista treenivapaata Piralle. Jotain pientä on tehty, kuten naksuteltu ruudun paikkaa pienellä ruudulla (mikä sujuikin hyvin, täytyy tehdä tätä lisää myös isolla ruudulla!) ja tehty vähän jäävien erottelua.

Sunnuntaina suunnattiin kuitenkin ProCanikselle tokoilemaan, halliin kun pääsee pöksyjen kanssa. Juoksuhousuthan sitten toki unohdin kotiin, mutta onneksi löytyi lainaan ja päästiin mukaan! Pira oli vähän vaisu ja tavallista häiriöherkempi, alkuun kyttäili kovasti agiesteitä ja otti häiriöö vähän kaikesta muutenkin. Alotettiin seuraamisella. Ensin tehtiin käskytettynä perusalokasluokan seuraaminen ilman juoksuosuutta. Pari kontaktin tippumista (häiriöö...) ja huonot vasemmalle käännökset, muuten ok. Katsottiin vasemmalle käännöksiä erikseen, muttei oikein sujunut niinkään. Kun otin askeleen, jäi P paikalleen ja kun pysähdyin, korjasi paikkansa. Tämmöistä jumittamista oli jossain vaiheessa talvella, muttei enää pitkään aikaan, en tiedä mistä sen nyt keksi. Usemman askeleen kautta sain koiran mukaan ja saatiin muutama ihan hyväkin vasemmalle kääntyminen, muttei tosiaan mitenkään Piran parasta ollut. Katsottiin myös juoksupätkiä, Pirahan ei tätä vielä osaa, vaan leviää ja lähtee poikittamaan, kun vaihdetaan juoksuun. Pallo kainalossa ja varovaisesti liikkeelle lähtien sain paranemaan, Pippis ei vaan tosiaan tiedä, mitä pitäisi tehdä. Tätä tarvis varmaan treenata ;)

Seuraavaksi otettiin perusasentoa ja kontaktia häirittynä. Koirakot rivissä perusasennossa ja kouluttaja kiersi kaikkien luona houkuttelemassa koiria lelulla ja nameilla. Aluksi Piralla oli hankalaa, mutta hoksasi kyllä jutun juonen ja oikein keskittyi olemaan huomaamatta. Näitä pitäisi tehdä paaaljon enemmän, tosi hyviä harjoituksia! Kyllähän me näitä tehdään kentän laidalla muiden treenatessa jne, mutta ihan noin pahalla häiriöllä ei oltu aiemmin kokeiltu.

Lopuksi katsottiin vielä kaukoja. Vaihdot alkavat olla muut hyviä, mutta seisomasta istumaan pitää edelleen olla todella tarkkana, ettei liikuta takapuoltaan. Avo kaukoihin voi jo ottaa hieman etäisyyttä, mutta edelleen paljon pelkkää tekniikkaa ylempien osalta. Näiden kanssa ei kannata olla kiireinen, hiljaa hyvä tulee!

Tänään oli vuorossa agitreenit. Alkuun tehtiin kivoja takaaleikkaus harjoituksia, jotka sujuivat hyvin, kun alkuun päästiin! Toisella kierroksella paljon hankalampi harjoitus, jonka alkuosasta vielä selvittiin, mutta lopun sylkkäri meni niin koiralta kuin ohjaajaltakin ihan yli hilseen :D Ei onnistunut sitten millään vauhdissa, paikaltaan saatiin kai kaksi onnistumista :D Ei oo helppoo ei! Saiskohan sitä kotiin pari estettä, että pystyis paremmin hahmottamaan ihan rauhassa näitä erilaisia ohjauskuvioita. Tuon toisen, joka asuu meillä, pehmittäminen on alkanut, katsotaan kauan saan odotella vai pitääkö tehdä itse ;)

Pari uimakuvaa vielä lauantailta, kun tuli niin paljon kivoja kerrankin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti