tiistai 25. lokakuuta 2011

Rally-Tokoa ja kosketusalustoja

Tänään oltiin tiistaiseen tapaan kentällä, tosin viimeistä kertaa kouluttajana tälle syksylle. Siksipä kurssilaiset saivatkin vähän erilaisen kerran :) Tulostin täältä Rally-tokon alokasluokan kyltit ja kasailtiin niistä viimeiselle kerralle rata. Hauskoja, ihan perusjuttuja mutta vähän uudella tavalla sai kurssilaiset (ja kouluttajat) koirineen innostumaan :)

Nadi sai toimia ensin testikoirana ennen kurssilaisten tuloa ja toisen kierroksen vielä demokoirana näyttäen suoritustavat. Rata oli melko pitkä, mukana muun muassa kaikki eri nopeudet, erilaisa käännöksiä, pujottelua, spiraali ja paikallaolo rasteja. Nappula oli pätevä ja jaksoi hienosti runsaalla nakkipalkalla tehdä kierrokset. Vähän toisella kierroksella häiritsi perässä marssinut komppania kurssilaisia koirineen, mutta onneksi nakin voima on verraton ;) Mähän en siis varsinaisesti Rally-Tokosta mitään tiedä, kunhan käytin kylttejä radan muodossa. Ilmeisesti niitä jotenkin siihen tapaan "oikeastikin" käytetään. Hauskaa oli ainakin niin koirilla kuin ohjaajillakin!

Pira teki ennen kurssilaisten tuloa kanssa vähän hommia. Häiriönä toinen kouluttaja koiransa kanssa sekä ensimmäinen kurssilainen koirineen. Nämä tosin eivät Piraa haitanneet, enemmän tuotti tuskaa tulla niin monen ihanan kosketusalustan ohi. Yhdelle piti toki ehtiä karkaamaankin ;) Piran oli tarkoitus tulla valmiina olleen radan ohi kontaktissa namitellen, mikä siis melkein onnistuikin, herpaannuin vain kerran ja heti sinkosi pieni lätkimään kylttiä tassulla :D Kehuin ja kutsuin pois, minkä jälkeen tosissaan päästiin vähän kauemmaksi. Tehtiin ensin vähän perusasentoja ja seuraamisen käännöksiä, mitkä sujuvat edelleen uskomattoman hyvin. Nyt muistin antaa pennulle enemmän mahdollisuuksia itse hakeutua oikeaan paikkaan ja naksuttelin niistä, selvästi kyllä tietää mihin sen haluan. Takaosan käyttöä ihmettelen edelleen, kun ei sitä nyt juuri ole erikseen harjoiteltu ja sujuu oikeasti hyvin. Honkkelikautta odotellessa, jalat ainakin venyy lupaavasti ;) Seuraamisen jälkeen leikittiin ja tehtiin leikin lomassa maahanmenoja. Ensin meinasi inhottaa kurainen nurmikko, mutta kun lelu ei muuten lentänyt unohtui muta sitten lopulta nopeasti. Tekniikka näissä edelleen hyvä ja nopea. Leikin jälkeen lähdettiin namitellen kohti autoa, mutta matkalla vapautin Piran ja annoin tarjota radan kylttejä kosketuksella. Hienosti hakeutui mun mukana aina seuraavalle, kun naksuttelin pari kertaa aina yhtä ja siirsin sen jälkeen oman rintamasuunnan seuraavalle. Nää oli selvästi Pirasta huippukivoja!

Illalla otin vielä kotona sekoitellen istumisia ja maahanmenoja, kun selvästi tarjoaa nyt maata helpommin. Hyvin alkoi kuuntelemaan ja selvästi taas mietti, joten nämä täytyy ottaa ohjelmaan ja sekoittaa seisominenkin mukaan mahd. pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti