perjantai 14. lokakuuta 2011

Torstaitokot

Tänään oltiin tyttöjen kanssa torstaitokoissa. Ennen ohjattujen treenien alkua Nadi autosta, pissatus ja suoraan siitä hommiin. Perusasennossa askelsiirtymiä, jotka hyviä. Suoraan askelsiirtymistä vähän pidempi pätkä seuraamista. Vire säilyi loppuu asti kohtuullisena ja paikasta huomautin vain kerran. Tehtiin vain tämä yksi pätkä ja leikkien autoon. Täytyy kokeilla nyt tätä, että oikeasti teen vain vähän kerralla eikä ollenkaan odotteluja, jos näin saisi vireen säilymään ja motivaatiota pikkuhiljaa kasvatettua.

Pira pääsi hengailemaan ja vähän touhuamaankin toisten treenien aikana. Tehtiin vauhtiluoksetulo niin, että apuohjaaja piti pentua mun poistuessa reippaasti.  Pentu tuli lujaa suoraan leluun, jonka otin esiin pennun ollessa jo vauhdilla tulossa kohti. Seuraavaksi kokeiltiin hyppyä niin, että esteessä oli paikallaan vain alin lauta ja toisella puolella oli kosketusalusta odottamassa. P hoksasi alustan nopeasti ja meni esteen läpi ilman ongelmia kääntyen alustalle estettä kohti. Tämä on varmasti hyvä tapa alkuopetukseen Piran kanssa, ei tarvitse itse heilua eikä antaa turhia käsimerkkejä edes alussa. Välillä katseltiin, kun toiset teki Z:lla jääviä. Pikku-P teki omalla vuorolla muutaman maahanmenon. Alkuun tarvi apua, mutta pari viimeista toistoa melkein yhtä hyvin kuin kotona! Yllättävän vähän kyllä ottaa häiriötä, vaikka heti kun on "vapaalla" on valmis rakastamaan kaikkia ja kaikkea koko pienen koiran sydämellä. Sovellettiin kosketusalustaa myös ruudussa niin, että apuohjaaja kävi näyttämässä aluksi alustan, minkä jälkeen Pira sai itse miettiä, mitä siltä halutaan. Ensin P meni toiselle ruudun takakulmamerkille, kurkkasi tuleeko naksu ja kun ei tullut, meni keskelle ja asetteli tassun alustalle :D Tämän jälkeen hakeutui hienosti alustalle melko kaukaakin. Kosketusalusta on siis jopa paremmin hallussa kuin arvelinkaan! Ruututreenejäkin jatketaan nyt alkuun tähän tapaan, katsotaan miten käy jatkossa. Lopuksi otettiin vielä muutama perusasento, mitkä oikein hyviä vaikeassa paikassa muiden siivotessa kentältä tavaroita ja siitä suoraan leikkien autoon. Pentu jakso todella hyvin, tehtiin paljon pientä juttuja monessa osassa ja silti malttoi olla odotteluajatkin suht siivosti. Kavereiden kehut ja lelut kyllä kiinnostavat, mutta ottaa nimellä hyvin kontaktia ja tarjoilee sivulletuloa myös odotellessa. Harmi, kun on talvi tulossa niin ei viitsi pentua makuuttaa kylmässä maassa kaljun mahan kanssa, jää nyt monta hyvää rauhoittumishetkeä käyttämättä. Vaikka ehtiihän sitä :)

Kotona lähdettiin vielä pellolle hillumaan pimeään. Pira oli jo selvästi vähän väsynyt, koska ei juurikaan sinkoillut vaan hölkötteli rauhallisempaan tahtiin mukana. Nappula kyllä otti ilon irti ja revitteli pitkin peltoa yllyttäen Piraakin mukaan. Kiva päivä kivojen koirien kanssa, näitä lisää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti