torstai 20. lokakuuta 2011

Tiistai ja torstai tokoa

Tiistaina ennen koulutettavien tuloa hieman puuhailuja kauheassa myrskytuulessa.
Ensin Nadin kanssa:
Seuraaminen, joka oli (Nadiksi) hyvää! Vire jopa nousi suullisesta kehusta, taitaa lyhyttä ja vähän todella toimia tähän parhaiten :)
Hyppy, ALO hyppy kokonaisena, ei ongelmia. Koiran luo siirtyessä siirsi aavistuksen mun puoleista etujalkaa, mutta muuten ok.
Noutokapulan pitoa ja pari noutoa, en muista koska olisi viimeksi tehtykään. Tarvii kannustusta, mutta palauttaa kyllä, mennen tullen ravilla. Lopuksi leikkien autoon, että jäisi vähän pirteämpi fiilis.

Piraa selvästi ihmetytti myrsky ja tuulen ja puiden ulvonta / ryminä, mikä näkyi vähän kautta linjan. Aluksi häiritsi vielä lisäksi Nadin räksytys autossa, kun jätin takaluukun auki. P ei ehkä ihan hoksannut äänen olevan Nappula, joten käytiin yhdessä laittamassa luukku kiinni, minkä jälkeen parani heti.
Hyppyä  otettiin kosketusalustalla yhdellä laudalla. Hakeutuu hyvin alustalle, ei noteeraa hyppyestettä ollenkaan. Jos palkka kestää yhtään, tulee helposti esteen päälle takaisin päin. Täytynee laittaa toinen lauta ja muuttaa naksun ajoitusta, jos vaikka saisi koiran huomaamaan sen esteenkin ;)
Leikkiä, minkä lomassa stoppien alkua eli palloa koiran taakse. Muutaman kerran selvästi ennakoi pallon suuntaa pysähtymällä, hienoa! Kokeiltiin lelun kanssa myös maahanmenoja, mikä tarvitsee kyllä vielä häiriössä aika paljon apua. Kun hoksaa mitä halutaan, tekee hienosti. Myrsky kyllä selvästi vei parhaan terän myös leikistä.
Perusasennot todella hyviä! Myös muutamia askelia eteenpäin, paikka ja kontakti pysyy hyvänä! Tämä kaikenkaikkiaan todella hyvällä mallilla. Sivulle hakeutumiseen tarvitsee apua, joten tähän täytynee kiinnittää huomiota, ettei "jää päälle".
Ryhmäläisten tullessa Pira sai sosialisoida ihmisiä ja paria koiraakin. Tehtiin samalla vähän kontakti harjoituksia sekä niin, että kutsuin nimellä ja palkkasin että palkkaillen omatoimisesta kontaktista. Tässäkin selkeää parannusta, vaikka ihmiset ja koirat on ihan superihania, pystyy kuitenkin jättämään ja tulemaan luokse jo todella hyvin.

Kotona käytiin vielä illalla myrskyssä kävelemässä, mikä oli Pirasta selvästi alkuun vähän hurjaa. Totesi kuitenkin nopeasti, ettei tässä voi mitään hätää olla, kun Nappula sinkoilee ihan normaaliin tapaan enkä minäkään oudoista äänistä tai tuulesta välittänyt.

Tänään oltiinkin ohjatuissa treeneissä, tosin meidän lisäksi paikalla oli vain yksi koirakko.
Nadi teki ensin hyvin lyhyen seuraamisen, mistä palkka ja autoon.
Pira teki ensin ruutua kosketusalustalla niin, että apuohjaaja kävi näyttämässä ensin alustan. Pira hakeutuu todella hyvin ja kaukaakin ruutuun! Tilaisuuden tullen nähtiin myös ruutuun karkaaminen, selvästi mielessä että täällä se alusta äskenkin oli ja sai ruokaa :)
Hyppyyn laitettiin toinenkin lauta ja ensimmäisen alustalle hakeutumisen jälkeen naksautinkin jo koiran ollessa hyppäämässä. Pienessä päässä selvästi raksutti, tassu kävi alustalla ja palkka tuli esteeltä päin. Nyt ei kertaakaan palannut esteen päälle, katsotaan seuraavalla kerralla mitä muuta jäi mieleen. Selvästi kuitenkin parempi näin kuin yhdellä laudalla.
Odotellessa Pira tarjosi itse perusasentoa niin ahkerasti, että poimin parhaat ja palkkasin niistä :) Ihanaa, että se oikein kerjää tekemistä jo nyt! Samoin palkkailin, kun ensin hinkui kaverin lelua / ihmisten huomiota ja sen jälkeen ottikin kontaktia muhun. Kaikkiaan todella hyvät treenit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti