perjantai 3. helmikuuta 2012

Kuka viihdyttäisi pikku-bortsua?

Voihan pakkanen ja pohjavillaton ipanakoira... Voin kertoa, että vaikka muuten mua ei yleensä pakkaset suuremmin haittaa, niin nyt saisi jo riittää ;)

Maanantaina käytiin takkikaupoilla, nyt on Pirallakin oma Pomppa, musta tietenkin kun Nadilla on jo se tyttöjen punainen. Päädyin pohdinnan jälkeen perusmalliin, koska ensiavuksi ostettu villaloimi toimii hyvin tarvittaessa lisälämmittimenä ja toisaalta takilla on enemmän käyttöä, kun ei ole paksuin mahdollinen. Nadillahan on toppaversio, koska se tarvii takkia lähinnä autossa (mun iiiihana vanhus Volvo kun ei jaksa lämmittää taakse asti kylmällä, jos mukana ei ole enempää ihmisiä) ja oikeasti kylmillä alle -20 pakkasilla. Vertailtuani näitä aikani, ei paksuudessa edes niin valtavaa eroa ole. Suoraan shoppailemasta jatkettiin talven ensimmäiselle jäälenkille ja viihdyttiinkin reilu tunti, ei paleltanut vielä silloin muita kuin minua. Valitettavasti pakkaset on maanantaista vain kiristyneet. Tiistainakin käytiin vielä jäällä, mutta nyt enää vajaa tunti. Keskiviikkona kyläiltiin porukoilla ja ulkoiltiin vain omassa pihassa ja eilen käytiin pellolla vajaa tunti. Eli kunnolla on ulkoiltu viimeksi maanantaina. Voin kertoa, että alkaa näkyä.... Takkapuut saa kyytiä, lelut saa kyytiä ja kissat saa kyytiä. Ulkona ei tarkene, mutta sisälle ei huvittaisi tulla. Ei paljon keittiötokoilut auta, kun tila alkaa olla auttamatta pieni ja energiaa pursuilee. Normaalisti kun koirat ulkoilee aamulla ensin pikaisesti, syö ja sulattelee hetken ruokaa, minä lähden töihin, minkä jälkeen Juha nousee ja päästää koirat takaisin ulos, missä ne viihdyttävät toisiaan puolestatunnista tuntiin, ennen kuin J:kin lähtee kotoa. Kotiin tullessa koirat pääsee taas ulos, missä ovat päivästä riippuen 15-45 min ja vielä illalla "oikea" lenkki + treenailut tmv. aktiviteetit ja vielä myöhään iltapissat. Ja nyt kaiken tämän korvaa yksi 30-45 min ulkoilu + pikaiset pihapissat... Tänään yritin jättää niitä normaalisti pihalle kun tulin kotiin, niin Nadi makasi keskellä pihaa ja tuijotti ikkunaa ja Pira söi jotain luunpalasta ja nosteli kaikkia tassuja vuoron perään, vaikka takki olikin niskassa. Sisällä Nappula kyllä tyytyy kohtaloonsa ja makaa ihan tyytyväisenä sohvalla, mutta Piralla on tylsää. Siis todella tylsää. Se touhuaa, pyörii ja hyörii ja levittelee leluja ja silppuaa polttopuita. Ai niin ja sanoinko jo, että kiusaa kissoja. Eikä ymmärrä, vaikka mä oon sille sanonu jo moneen moneen otteeseen, ettei se oo mun vika ettei ulkona tarkene olla ;) Nadiakin välillä jo kiristää ja saattaa pärähtää Piralle ihan turhasta. Itsellä alkaa kohta seinät kaatua päälle, joten kiitos, me halutaan ULOS!

Että tällaista tällä viikolla, onneksi huomenna ehtii päivällä ulos, jos ei vaikka olisi ihan niin kylmä ja sunnuntaina on hallitreenit, ne vielä mukavasti väsyttää ipanaa :) Pakkastenkin on luvattu ensiviikolla lauhtuvan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti