sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Ohjatut tokot vol. 4

Piran tokoilupäivä, nää on kivoja :) Vähän kyllä epäilytti, kun oli päivällä menoa niin, ettei ehditty kunnolla pihalle. Hyväksi todettu metodi on siis ollut, että aamupäivällä / päivällä kunnon lenkki ja iltapäivällä tokot,  niin sujuu. Nyt voidaan listalle lisätä, että toimii myös ilman lenkkiä!

Varsinaisena aiheena tänään liikkeestä seisominen ja seisominen ylipäänsä. Me ollaan tehty paljon stoppeja niin, että mä peruuta, koira tulee edellä ja pysähtyy. Näihin tarvittaisiin lisää liikettä, ohjaajaan! On vähän jäänyt päälle tuo oma jarru, kun koira pysähtyy niin mun tarvii kans... Tää oli jo tiedossa, mutta kun toinen sen sano ja katsoi vieressä, niin kyllähän ne jalat toimikin ;) Koirakin toimi, oikein hienosti! Pystyin jatkamaan liikettä useamman askeleen ja P jäi paikalleen ja selvästi oikein keskittyi pysymään. Taas yllätti tuon häiriönsieto, se oikeasti pystyy edistymään harjoituksissa, vaikka neljästä kentästä kolmella mennään agilityä ja meidän kanssa sillä neljännellä on kolme muutakin koirakkoa! Kun nyt nuo pakkaset hellittäisi, niin pääsisi kotonakin paremmin treenaamaan. Seisomiset siis hyviä, tosin tein pari toistoa liikaa, mikä aiheutti "maahanmenomoodin" päälle kytkeytymisen, ensin tarjottiin maahanmenoa, sen jälkeen peruuttelua ja mitä sitä nyt pieni koiraa keksiikään tarjota, jossain välissä myös sitä seisomista. Kehuin seisomisen, liikuin vähän ja nopea stop -> palkka ja loppu tälle jutulle.

"Omalla ajalla" tehtiin ensin hyppyä. Palkka lelulla, tosi hyviä toistoja! Odottaa sivulla käskyä, hyppää ja jää seisoen odottamaan lelua, tähän oon kyllä todella tyytyväinen! Leikittiin myös vähän hyppynoutoleikkiä, pyysin siis koiran sivulle, heitin lelun esteen yli -> hyppy -> vapaa suoraan lelulle ja luonnostaan paluu hyppy takaisin :) Hypyn lisäksi tehtiin seuraamista osittain namiavulla ja osittain ilman. Nämä hyviä, pari kertaa meinasi valua eteen pysähdyksissä, joten tehtiin suoraa -> käännös vasemmalle ja seis, jolloin skarppasi hyvin! Pyöriteltiin myös vähän takaosan käyttöä sekä ympyrällä vasemmalle että sivuttain oikealle, tosi hyvin hahmotta edelleen itsensä. Lopuksi kulutettiin aikaa namittelemalla kaukojen asentoja ja vaihtoja. Olen päättänyt pyrkiä pitämään takaosan paikallaan, katsotaan mitä tästä tulee. Lopuksi otettiin vielä luoksepäästävyys rivissä, namittelen edelleen aika paljon, joten näissä ei ongelmaa.

Keskiviikkona aloitetaan agilityn alkeet, katsotaan mitä siitä seuraa :D Vähän jo naurattaa valmiiksi, miten mahtaa ohjaajalle käydä.... On tuo vauhti ja intensiivisyys vähän eriluokkaa kuin Nadilla ja sen kanssakin saa yrittää kaikkensa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti