torstai 23. helmikuuta 2012

Agilityn alkeet vol 3.

Eilen oli vuorossa Piran agilityn alkeet osa 3. Yksittäisinä esteinä treenattiin rengasta, puomia, pussia ja keinua. Lisäksi kokeiltiin putki-putki-hyppy yhdistelmää sekä hyppy-hyppy-"okseri"-muuri -yhdistelmää.

Me aloitettiin renkaalta, naksuttelin oikeasta reiästä läpimenoa. Alkuun tarjosi tokohyppyä ja yritti (tai siis kääntyi) renkaan keskellä ilmassa rintamasuunta takaisin päin, mutta kun pari kertaa heitin namin läpi samalla kun käskytin, niin pysyi suuntakin eteenpäin.

Seuraavaksi kokeiltiin yhdistelmää putki-putki-hyppy. Ensimmäinen putki L-muotoinen, toinen lähes suora ja hyppy suorassa linjassa putken jälkeen. Suoraputki ja hyppy yhdistelmä meni helposti, mutta putkesta putkeen lähti helposti mopo käsistä, kun putkesta ulos tullessa hirtti kaasu kiinni ja paineli suoraa eteenpäin toisen putken ohi selvästi lelua etsien. Saatiin tähänkin onnistuminen, kun melkein pysäytin koiran putkien välille. Toiseen suuntaan meni sujuvammin.

Putket on Pirasta ylipäänsä huippukivoja, niihin voi (yrittää) karata myös itsenäisesti ja ihan mistä suunnasta vaan.... Tai oikeastaan sen mielestä kaikki esteet on huippukivoja ja mä oon vähän turhake, kun en päästä esim. A:lle ollenkaan, vaikka muut menee ja se näyttää toooosi kivalta... Hallintaan täytyy kiinnittää huomiota heti nyt alusta asti, P kun on vähän sitä mieltä, että hyvä = suorita vapaavalintainen este, Jes = ampaise matkaan ja suorita ensimmäinen eteen sattuva este, lelu = hyppää lelu suussa yli jostain. Pääasia tietysti, että intoa riittää ;) mutta olishan se kiva, ettei ne aivotkaan ihan kotiin asti jäis :-D

Seuraavaksi oli meidän vuoro "hyppy"suoralla. Ensin pari kertaa yksittäisena muuri, joka P:lle ihan uusi juttu. Tässä ei ensimmäisen läpi/päällä loikkimisen jälkeen mitään ihmeellistä, joten otettiin mukaan edellinen "okserikin". Tähän kohtaan saatiinkin kiva pieni tahtojen taistelu. Pira haistoi, että jossain on ruokaa. Ensin ihmettelin, että mikä sen tuli, kun nenä painui mattoon eikä kuulo pelannut, mutta sitten hajun lähde paljastui. Kentän aidan ulkopuolella, heti hyppysuoran vieressä on pöytä, johon joku oli laittanut koiransa eväät. Piran mielestä ne oli varmastikin Piran eväät.... On tooosi kiva, että Pira selkeästi ja kuuluvasti kertoo mielipiteensä, ei varmaan jäänyt kenellekään epäselväksi mitä mieltä P oli, kun siirsin sen pois aidalta roikkumasta... Pari kertaa piti neidin kokeilla, josko saisi vaihtaa hommat ryöstöretkeen, mutta kun ei käynyt, niin päästiin jatkamaan itse asiaa. Okseri-muuri yhdistelmää tehtiin pariin kertaan niin, että jätettiin lelu päähän odottamaan, nämä tosi hienosti! Samoin otettiin mukaan toinen hyppy, irtoaa hyvin edessä olevalle lelulle. Kokeiltiin myös niin, että lelu oli taskussa ja heitin eteen viimeisen esteen kohdalla. Näin meinasi jäädä odottelemaan/kyselemään ohjeita keskimmäisten hyppyjen kohdalla, joten tällaisilla suorilla etupalkka ehdottomasti paljon parempi.

Tauon jälkeen otettiin yksittäisenä esteenä ensin pussia avustettuna niin, että kouluttaja piti pussinsuuta auki. Tästä sujahti hienosti läpi muutaman kerran, joten laskettiin suuta niin, että läpi näki vielä hyvin, mutta pussi osui selkään ja kylkiin. Hienosti läpi näinkin!

Seuraavana yksittäisenä esteenä otettiin keinua avustettuna. Pira ei millään tavalla reagoi keinun keinuntaan, vaan paahtaa täysillä loppuun asti ja tyytyväisenä syö päässä. Toki keinuntaa vielä hidastetaan reilusti, mutta mukavaa silti ettei ihmetytä :)

Viimeisenä otettiin vielä muutama puomi niin, että alastulokontaktilla oli valmiina alusta ja namia odottamassa. Ensin P koitti kovasti painella puomin vierestä palkalle, se lukitsee välillä vähän liiaksi määränpään. Hihna esti tehokkaasti etenemisen ja kohta muistuikin mieleen, miksi minäkin olen paikalla ;) Puomi suoritettiinkin sitten vauhdilla ja pysähdys kontaktille oli hyvä! P myös jää sekä keinulla että puomilla kontaktille odottamaan lupaa jatkaa. Näitä pari puomin kummaltakin puolen ja erittäin hyvillä mielin kotiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti