keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Agilityn alkeet vol. 1

Piran kanssa aloitettiin tänään agilityn alkeiskurssi. Kyselin kyllä pentukurssia, mutta kun niitä ei sopivasti tässä keväällä ole alkamassa (on, mutta meille huonona päivänä), meidät otettiin suoraan alkeiskurssille. Tehdään vähän soveltaen ja jätetään rankemmat jutut kuten kepit, A ja korkeat hypyt myöhemmäksi. Siinä mielessä hyvä ryhmä, ettei muista osallistujista kukaan ole aiemmin harrastanut lajia, joten edetään ihan alkeista rauhalliseen tahtiin. Tai Pira ei kyllä etene rauhallisesti ;) Meillä oli kivaa!

Kurssi alkoi "oikeasti" jo viimeviikolla, mutta ensimmäisellä kerralla oli lähinnä käyty erilaiset esteet teoriassa ja mallikoiran kanssa läpi sekä tehty hyppyä, rengasta ja putkea. Me tehtiin nämä tällä kertaa itsenäisesti, ei ongelmia. Suoraan putkeen paineli heti ja vauhdilla, kun jätettiin lelu odottamaan toiseen päähän ja mutkaputket niin mustana kuin punaisenakin onnistuivat. Pystyin jopa lähettämään putkeen ilman, että lelu oli odottamassa ja heittämään palkan vasta, kun koira tuli putkesta ulos. Tuo on välillä melkein pelottavan nopeaoppinen ;) Myös hypyt hoksasi parilla toistolla, palkkasin alusta asti lelulla. Yksittäisiä hyppyjä ja parin esteen suoraa sekä maassa odottavalla lelulla että heitetyllä lelulla palkaten, onnistuu hyvin, kunhan koiran nenä on oikeaan suuntaan. Menee siis helpommin niin, että ohjaa ilman lelua ja merkkaa äänellä -> lelu taskusta, muuten jää helposti pakittamaan ja jumittamaan kädessä olevaan leluun. Vauvarengasta tehtiin rauhallisemmin naksutellen oikeasta välistä menoa, alkuun heitin namin edellä. Hyviä toistoja tässäkin. Muille uusina juttuina tuli tällä kertaa pöytä ja pöydän kautta kontakti (puomin alasmeno). Näissä ei ongelmaa, tosin täytyy jatkossa ottaa kosketusalusta mukaan ja jatkaa sen kanssa kontakteja, luultavasti toimisi Piralle hyvin, kun alusta on sen verran vahva. Lisäksi uutena juttuna pussi. Tässä tuli hassu juttu esiin, Päivilä oli Piran lelu, jota näytti koiralle samalla, kun nosti pussin suuta. Pira meni kyllä innoissaan läpi, mutta odotti minut liikauttamaan lelua, Päiviltä ei kelvannut? En tiedä, johtuuko siitä, että olen palkannut, kun jättää toisten lelut huomiotta, muutakaan en oikein keksi. Täytyy seurata, toistuuko uudestaan. Yleensähän sille ei ole väliä, onko lelu liikkeessä vai paikoillan. Pussissa ei siis varsinaisesti muuta ihmeellistä, läpi meni. Vielä ei laskettu pussinsuuta ihan maahan asti, tuli niin paljon uutta yhdelle päivää jo muutenkin :)

Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen, Pira keskittyy uskomattoman hyvin. Pippiäinen pysyy hienosti kuulolla ja keskittyy minuun, leluun ja tekemiseen eikä välitä ympäristöstä. Se pystyy jättämään huomiotta niin kaverien lelut, haukkuvat ja kohti tulevat koirat ja muiden tekemisen, kun keskittyy omaan juttuunsa. Ainoa, mikä on vaikeaa, on odottaminen ;) Sitä täytyy alkaa työstämään ja opettaa joku odottelukäsky, muuten kiihdyttää kyllä itsensä ihan hyvään hepuliin.

Hallilta jatkettiin vielä P-H kennelpiirin tokopalaveriin, Pira sai osallistua kuunteluoppilaana. P:n mielestä oli kyllä tylsät jutut, eikä olisi millään malttanut olla vinkumatta. Paljon ihmisiä, eikä kukaan ole kiinnostunut pienestä koirasta, mikä vääryys! Onneksi kokouksen jälkeen tilanne korjaantui, kun rapsuttelijoita ilmaantui ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti