maanantai 7. marraskuuta 2011

Parkkipaikkatreenailua

Katsastuskonttorin piha on osoittautunut oikein hyväksi paikaksi käydä treenailemassa, sillä vaikka valaistus ei niin hyvä olekaan kuin alkuun toivoin, valoa silti on edes vähän, ohikulkijoita ei oikeastaan ollenkaan, mutta silti parkkikselle kuuluu hyvin autojen äänet vähän matkan päästä tieltä, joten pientä häiriötäkin on.

Pira ällistytti mut taas tänään asioiden yhdistelyllään, tuon kanssa saa todella olla tarkkana... Olin koirien kanssa siis konttorin pihassa, ensin alkuun lämppäily/pissa kierrokset yhdessä parkkiksen ulkopuolella, minkä jälkeen Nadi autoon ja Pira aloitti. Tehtiin valaistulla kohdalla olevalla nurmikkoläntillä lelun kanssa asentoja, mitkä sujuivatkin alun arvailun jälkeen hienosti. Pira kuuntelee hyvin ja tekee tarkasti, tosin tänän vähän lähti lelun kanssa mopo käsistä alkuun :D Annoin rallitella, kun kuitenkin tuli luo kutsuttaessa teki hienosti hommia, toisella oli vaan niiiiin kivaaa! Kokeiltiin ensimmäistä kertaa myös tolpankierron alkeita. Ensin meinasin lelun kanssa, mutta meinasi mopo karata uudestaan, joten kaivoin kosketusalustan taskusta ja otettiin sen kanssa. Heti sujui paremmin, oikeastaan tosi hienosti ensimmäiseksi kerraksi! Tein niin, että laitoin alustan tolpan taakse, lähetin koiran toiselta puolelta kädellä kohti alustaa ja siirryin samalla itse alustan linjalle toiselle puolelle tolppaa, kun koira meni alustalle. Alustalta naks ja nami kädestä tolpan toiselta puolen. Tehtiin muutamia toistoja, leikittiin vielä hetki ja haettiin Nadi mukaan höntsäilemään. Oltiin tyttöjen kanssa melko kaukana ruoholäntistä, missä oltiin Piran kanssa touhuttu hetki aiemmin, kun P varasti lelun mun kädestä. Mun mielestä koira saa olla treenatessa sopivasti röyhkeä, joten nauroin sille ja katsoin, mitä neidillä mielessä. Noh, selvästi lisätreenit; suunta oli suoraan takaisin ruoholle. Menin perässä naureskellen, niin mitä tekee pentu? Ensin tiputtaa lelun maahan ja tarjoaa maahanmenoa lelun taakse. Kun en lähde mukaan leikkiin, ottaa lelun suuhun ja juoksee tolpan taakse kyttäämään lelu suussa :-O Siis oikeesti, yhden kerran tehty muutama hassu toisto, mikä millään tapaa liittyy tolppiin! Nyt oli jo pakko kehua ja lähteä mukaan leikkiin :) Piti tästä mennä leikkien autoon, mutta P paineli lelun kanssa ohi sillä aikaa, kun avasin Nadille häkin oven. Lelu unohtui puistikkoon, joten Pira sai tehdä vielä esine-etsintää ja etsiä lelunsa metsiköstä. Hienosti kyllä etsii, kun vähän yllyyttä ja kyselee, että missä lelu on ja mikä jäi? Tämän jälkeen oikeasti leikkien autoon asti, hassu pentu :)

Nadihan on nyt todella hormooniensa vallassa, kun juostaan niin juostaan sitten... Parasta on olla kainalossa ja syödä. Mä eilen sille jo sanoin, että mä todella tunnen sun tuskan tuon syömisen suhteen, mutta meillä on se pieni ero, että mä päätän meidän molempien eväistä ;) Ei ole helppoa olla tyttökoira, onneksi Nadin elämän rakkaus naapurin Mini-mäyräkoira (narttu myöskin) juoksee samaan aikaan. Jos vanhat merkit paikkansa pitää, se on reilun viikon kuluttua odotettavissa kovaa yritystä saada aikaiseksi belgianmäyräkoiria, tytöillä on vaan pieni aukko tuossa biologiassa eikä ihan selvillä, että se harvoin kahdelta nartulta onnistuu ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti