keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Menneet saavutukset ja tulevat tavoitteet

Nadi
Nadin tämän vuoden tärkeimmät tavoitteet olivat viralliset terveystutkimukset ja luonnetesti, joiden tulokselle nyt ei paljoa ole tehtävissä, mutta tarkoitus olikin todentaa olemassa oleva :) Nämä toteutuivatkin oikein mukavin tuloksin, kun lonkat ja kyynärät kuvattiin ja lausuttiin terveiksi (A/A, 0/0), silmät peilattiin ja polvet palpoitiin samoin terveeksi (0/0). Ekstrana vielä kuvatiin selkä, joka oli kuvanneen ell. mukaan erittäin siisti ilman merkkejä spondyloosista tai epämuotoisista nikamista. Näihin voi olla enemmän kuin tyytyväinen :) Hieman harmia on tuottanut ja hierojaa työllistänyt edelleen helposti jumittuva lantio/selkä, mutta tähän ongelmaan paneudutaan oikein toden teolla mammalomailun jälkeen, jolloin luultavasti Nappula on taas jumissa. Hyvin jumppaohjeita on jonkin verran jo käytetty, mutta tosiaan annetaan nyt mahan ensin tyhjentyä.

Luonnetesti sujui odotusten mukaisesti, Nadi on arjessa juuri tuloksensa näköinen. Huolet ei paina eikä menneitä muistella, kunhan omaihminen on vieressä varmistamassa selustan ;)

Kun Nadin tulokset eivät terveyden eivätkä luonnetestin osalta tuottaneet odottamattomia yllätyksiä, aikaistui keväälle / ensi syksyyn alustavasti suunniteltu pentuprojekti jo nyt talveen. Aivan ihastuttavan Pörjen osoittauduttua oivalliseksi isäehdokkaaksi sai projekti todella tuulta alleen ja nyt ollaankin jo pitkällä menossa, raskausvuorokausia kasassa tänään tasan 40!
Vertailuksi kuva lokakuulta:

Lantio on jo selvästi levinnyt, eikä heijastinliivi meinaa enää mennä yhtä sujuvasti kiinni kuin aiemmin. Ruokahalu on tavallistakin parempi, kaikki ruoka ja vähän päälle on Nappulalle.

Jos palataan niihin saavutuksiin, niin ollaanhan me muutamassa näyttelyssäkin pyörähdetty. Heti tammikuussa Nadi sai Lahden ryhmänäyttelystä toisen sertinsä Suomesta ja helmikuussa perään Virosta sert, cacib ja VSP. Kotinäyttelystä heinäkuussa vielä varaserti, joten näyttelyissä käynteihin nähden (yht. 6 näyttelyä, noiden mainittujen lisäksi 1 x H, 1 x ERI+SA ja 1xERI) oikein mukavaa menestystä on tullut.

Tokoiluja on jatkettu hormoonitoiminnan ja selän jumituksen aiheuttaman aaltomaisen motivaation mukaan vaihtelevasti, pääasiassa on yritetty ja onnistuttukin edellisvuotta paremmin pitämään kivaa!

Vuoden 2012 suunnitelmiin kuuluu ennen kaikkea selviytyä kunnialla meneillään olevasta pentuprojektista ja pysyä edelleen terveenä sekä saada selkä jumpattua ja hierottua (pysyvämmin) paremmaksi. Pennuista palautumisesta riippuen ohjelmassa on luultavasti muutama näyttely kesällä / loppuvuodesta. Tokoiluja jatketaan ja katsotaan, kuinka edistytään. Nadille en aseta tavoitteita, mutta itselleni tärkeimmäksi asiaksi edelleen muistaa, että Nadi on Nadi on Nadi, jonka kanssa tehdään vähän, palkataan paljon ja opetellaan uutta pitkän kaavan mukaan. Ensi kesänä aktivoidutaan taas jäljenkin osalta, tämä oli lupaus!
(joo, meillä valitaan koirat värin mukaan, musta sopii hyvin punaiselle sohvalle ;)


Pira
Pira muutti ihastuttamaan arkeamme ja parantamaan mun tokotuskaa ;) loppukesästä. Tämän vuoden tärkeimpänä tavoitteena oli oppia talon tavoille ja saada hyvän suhteen pohjat kuntoon sekä siinä sivussa vähän opetella jo "temppujakin". Toistaiseksi pikku-P vaikuttaa juuri sellaiselta kuin toivoinkin; arjessa hassutteleva penikka, jolla on aina pilkettä silmässä, mutkaton kaikkia ja kaikkea rakastava riiviö, joka kuitenkin ottaa treenihetket jo nyt alle 6 kk vanhana hyvin tosissaan. Touhutessa meinaa välillä unohtua, kuinka kakara toinen vielä onkaan ja meinaan väkisin ahnehtia, tässä täytyisi olla itse tarkempana.... Onneksi arki palauttaa muistiin, että pentuhan se vielä on :) Joskin erittäin nopeasti (joskus liiankin..) oppiva pentu, joka rakastaa ratkoa ongelmia ja miettiä ITSE (ajoittain myös arjen tilanteissa..) ja jota ei toistotkaan häiritse, mitä enemmän sen parempi Piran mielestä. Alku on ollut erittäin opettavaista, nautin suuresti itsekin uuden oivaltamisesta. Pira myös osallistuu, kaikkeen:

Nälkäkuolema uhkaa usein jääkaapin ja hellan välissä, katsokaa vaikka ilmettä:
Vuonna 2012 Pira jatkaa elämisen opettelua toivottavasti yhtä mutkattomalla asenteella kuin alku antaa olettaa. Loppuvuodesta olisi hyvä saada terveystutkimukset hoidettua alta pois ja tietenkin pysyä muutenkin terveenä sekä välttyä tapaturmilta.

Tokoilua jatketaan ja katsotaan, jos päästään siihen malliin, että kesällä/syksyllä käytäisiin ainakin ALO alta pois. Alustavana suunnitelmana olisi hakea AVOsta kisakokemusta TK2:n verran, joten se saa mennä seuraavalle vuodelle jos ei tulevana olla vielä valmiita. Katsellaan rauhassa :) Ylempien luokkien juttujen treenailuja jatketaan tietenkin samalla, niin pysyy mielenkiinto yllä. Ensi kesänä myös Pira pääsee jäljestämään, selvästi luontaista lahjakkuutta tuntuisi löytyvän. Myös esine-etsintä otetaan ohjelmaan heti, kun ulkona taas näkee jotakin työpäivän jälkeenkin. BH suoritetaan, kun tottelevaisuus on sillä mallilla että kannattaa mennä eli motivaatio kestää kilometrin pitkän ja tylsän seuraamisen kahteen kertaan, luultavasti vasta joskus tulevaisuudessa.

Näyttelyurakin olisi tarkoitus korkata, nyt heti tammikuussa ensin pentunäyttelyssä ja myöhemmin keväällä/kesällä ihan virallisissa junnuluokissa. Keväämmällä toivottavasti mahdutaan mukaan myös pentuagility ryhmään, niin saadan siihenkin vähän pohjia. Katsotaan, kuinka pahasti kartturi tipahtaa vauhdista ;-DEi kommentteja:

Lähetä kommentti