lauantai 22. syyskuuta 2012

Treenejä ja lihashuoltoa

Kirjottelin pitkät pätkät viimeiakojen treeneistä yhtenä iltana, mutta kas kun onnistuin deletoimaan kaiken ennen tallennusta... Koitetaan uudelleen, hieman lyhyemmin tosin :)

Ei ole aikoihin tullut kirjattua treenejä ylös, joten eiköhän ole aika tehdä pientä yhteenvetoa, missä mennään tällä hetkellä. Alokasluokan asiat on todistetusti hallinnassa, yhteen kokeeseen nyt vielä ilmotin Piran vaikkei pitänyt, jäi sen verran huono fiilis itselle viimeisimmästä räpellyksestä. Nyt tää on sit viimeinen, meni miten meni :)

 Avoimen asiat:

Seuraaminen on ihan ok, tällä hetkellä kyllä helposti pyrkii edistämään ja hieman painamaan. Edistäminen aiheutuu liian pitkistä palkattomista pätkistä ts. siitä, etten puutu väärään paikkaan. Ollaan tehty paljon alkuja ja lyhyitä pätkiä vastapainoksi ja aina pakitettu, jos ehtii valua eteen. Lisäksi paljon temponmuutoksia ja pitkiä suoria, minkä jälkeen käännös ja heti seis, skarppaa tosi hyvin näillä käännöksiin! Paranee muutenkin kaiken aikaa! Avoimeen ihaan riittävää jo nyt, ihanaa kun pääsee hihnasta eroon kokonaan :D

Jäävät hyvällä mallilla, maassa pysyy vaikka tekisin mitä kiemuroita. Seisomisessa ollaan vahvisteetu vielä liikkumattomuutta leluavulla (lelu edessä, kun ohjaaja takana), mutta hienosti sujuu tämäkin. Edelleen tehdään paljon jääviä leikinlomassa erotteluna sekä putkeen vuorotellen ja järjestystä sekoittaen, että muistaa kuunnella. Mun tarvii olla tarkka käskyistä, maahanmeno kärsii heti, jos käsky on "outo" eli en anna sitä kuten yleensä suht korjeana 'mmmma!'. 'Top' taas täytyy olla suht jämäkkä, muttei liian matala. Kun osais aina toistaa itseään oikein niin olis koirallakin helpompaa :)

Luoksetulon pysäytys on ehkä eniten vaiheessa. Toistoja pääsee tekemään suht vähän, koska alkaa todella herkästi ennakoida. Kun stoppeja ei pääse tekemään, ne valuvat herkästi ja Pippis alkaa hiipiä ennen pysähdystä. Vaikeaa, mutta eiköhän se siitä. Nyt kokeillaan palata takaisin ihan lyhyisiin etäisyyksiin ja koittaa hakea oikea tekniikka takaisin sieltä kautta. Kunhan vaan saan pidettyä kriteerit riittävinä, enkä ala itse oikoa... Ja tarpeeksi niitä läpijuoksuja, hitaasta vauhdista ei koskaan seuraa pysäytystä!!!

Nouto on muuten hyvällä mallilla, mutta tarvis opettaa koira istumaan kun kapula heitetään... Ollaan treenattu oikeastaan pelkkiä palautuksia, mutta kai se alkuosakin pitäisi tuolle opettaa ;)

Kaukokäskyt istu-maahan ja maahan-istu vaihdot sujuvat hyvin, nopeasti ja liikkumatta. Olen näihin tällä hetkellä oikein tyytyväinen! Seisominen on vielä sekä istumasta että maasta vaikeaa joka paikassa muualla, paitsi kotona keittiössä. Jatketaan siis keittiötreenejä näiden vaihtojen osalta vielä tarpeeksi kauan, että liikeradat vahvistuvat. Istu-maahan kestää hyvin matkaa, en käytä ainakaan toistaiseksi käsimerkkejä ollenkaan, kun kuumentavat koiraa. Palkkaan paljon ensimmäåisestä noususta, suhteessa tehdään tosi paljon enemmän ensimmäistä nousua kuin koko rimpsua. Palkkana pallo taakse heitettynä toimii hyvin, toki tekniikkaa tehdään nameilla sisällä. 

Hyppyä ei olla tehty avoimen liikkeenä vielä ollenkaan, kun se yksi Alo-koe on vielä tulossa. Tuskin tässä kauaa menee, että on uudelleen kasassa.

Paikalla makuu piilossa on vielä vaiheessa, nyt olen välillä ollut jo kokoajan piilossa, mutta pääasiassa käyn välillä näyttäytymässä ja menen takaisin piiloon. Lisäksi treenattu näkyvillä ylipitkää matkaa ja aikaa, vesilätäköissä makaamista ja sitä, että muita haetaan ympäriltä pois, joku leikkii, kolistelee tmv. Enemmän vielä pitäisi tehdä häiriötreenejä, Pira selvästi skarppaa niistä!

Ylempien luokkien juttuja ollaan toki myös tehty.

Merkki on ihan jees, helposti tosin hiipii siinäkin pari askelta 'Top'-käskyn jälkeen. Menee lujaa, tosin helposti vähän banaanina... Ihan ok mallilla kuitenkin!

Ruutu on kehittynyt hurjasti! Paikka pysyy hyvänä, kun muistaa tehdä tarpeeksi toistoja niin, että vahvistaa paikkaa suoralla lelupalkalla ruudussa. On vaihtanut oikean etumerkin kyttäämisen vasempaan takemerkkiin, juoksee ensin etumerkkien keskeltä, sen jälkeen katsoo vasemmasta takamerkistä paikan, jonka varmistaa oikean takamerkin avulla ja hakeutuu suht taakse keskelle! Jos 'Top'-käskyä ei kuulu, jatkaa itsenäisesti paikan etsimistä, kunnes saa käskyn pysähtyä :) Ruudun loppuosaakin pitäis kai treenata.... Ehtiihän sitä ;)

Tunnaria ollaan aloteltu piilottelemalla omaa nurmikkoon. Pira etsii hyvin ja käyttää nenäänsä, mutta ohjaaja ei ole uskaltanut tästä edetä mihinkään... Hajuttomia kapuloitakin olisi, tämä täytyisi tosissaan ottaa jo työnalle.

Liikkeestä istumista ei olla tehty aikoihin ollenkaan, pitäisi kai ;)

Metallikapulaa ollaan treenailtu sisällä, pitäisi muistaa tehdä tätäkin muuallakin aina välillä... Samoin hyppynoutoa voisi jo tehdä ainakin palautusten osalta, vaan eipä ole tullut tehtyä... Näihin lisää treeniä! 

Tokoilut siis tällä erää varsin hyvällä mallilla, treenailu on kivaa ja koira ( vai ohjaaja) edistyy :) Enemmän vaan pitäisi tehdä vaikeampia juttuja ja oikeasti edetä, eikä aina vaan hinkuttaa niitä jo osattuja asioita...






Agilityssäkin ollaan kai vähän edistytty, edelleen tehdään muutaman esteen pätkiä ja vahvistetaan kontaktiesteitä, keppejä ja rengasta erikseen. Välillä käy jo mielessä, että olisi kiva treenata aksaakin pari kertaa viikossa, mutta kalenteri vähän hannaa vastaan ;) Katsellaan nyt rauhassa vielä.

Tänään käytiin myös tarkistamassa hierojalla jumitilanne. Kovin on elastinen ja hyvin liikkuva pikkuvempula :D Pientä jumia löytyi odotetusti lavoista, Piran leikkityylillä ja törmäilyillä olisi ollut ihme, jos mitään jumia ei olisi ollut... Myös selkälihaksissa oli pientä kireyttä, mutta kaikkiaan oikein hyvässä kunnossa! Parin viikon päästä mennään vielä uudestaan, että saadaan etuosa varmasti auki. Luustokuvatkin ne siellä jo kolkuttelevat aivan nurkan takana, kauhunsekaisella jännityksellä odotellaan, mitä sieltä paljastuu ;)

Nadista lähtee kammottavasti karvaa, se näyttää lähinnä kapiselta kojootilta tikkujalkoineen tällä hetkellä :D Maidontuotanto onneksi tyrehtyi yhdellä lypsyllä ja yhdellä Gabbyn käynnillä. Pikku-Gabsy tulee taas huomenna ulkoilemaan äiteen ja Pippiksen kanssa, katsotaan jos jos jotakin kuviakin saataisiin :) Nadillekin on hieroja varattuna, selkä on ainakin taas jumissa. Muutenkin tulee tarpeeseen, sen verran rajut leikit on neideillä tällä hetkellä... Ja eiköhän tuo pentuprojektikin ole jälkensä jättänyt :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti