sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kun lähtee soitellen sotaan...

on tulos sen mukainen. Oltiin Piran kanssa tänään nuorten koirien tokoringin näyttökokeessa erittäin hyvin lähtökohdin.... Eli ei ihan ;) Treenattu oikeesti viimeksi maanantaina, kunnolla lenkillä ennen launtaita tiistaina ja välissä melkein kokonaan vapaata kolme päivää, kun mun selkä sano että kiitos riittää liukkaat ja veti sellaisen jumin, ettei kävelemään meinannut päästä. Koira kamalilla kierroksilla aivan ylivirittyneenä, mutta olihan se lähdettävä kokeilemaan :)

Ensin tehtiin yksilöliikket ja lopuksi paikalla makuu. Lähtölista oli ohjaajien sukunimien mukainen aakkosjärjestys, joten me jo heti kolmantena. Tai ensin luulin, että neljäntenä, mutta oltiinkin yksi aiemmin, joten ilman virittelyjä kehään vähän lennosta.

Seuraaminen oli liian vaikea tämän hetken osaamiseen nähden, kontakti tippuili ja muutenkin kamalaa haahuilua. Kentällä oli 4 henkilöä, joiden läpi mentiin heti alussa, lisäksi kun ihan alkupäässä oltiin, oli yleisössä jatkuvaa trafiikkia, ovi kävi ja jotain putosi ja kolisi ja Pira lähes unohti mitä oltiin tekemässä, kun kaikki piti rekisteröidä. Paaaaljon paaaljon lisää häiriötreeniä siis ohjelmaan. Toki ollaan paljon treenattukin häiriössä, mutta ei noin, että kaikki keskittyvät meihin. Kaavio sinänsä kiva, melkein heti lähdöstä hitaaseen käyntiin (tässä oli 2x ihminen kummallakin puolella, P vilkuili sivuille), normaalikäyntiin ja heti käännös oikealle (löysä), pätkä suoraan, liike seis (joutui korjaamaan, kun ei keskittynyt), suoraan, täyskäännös (löysä), melkein heti juoksuun (keuli/edisti), normaalikäyntiin (yleisössä kolisi, P pysähtyi tuijottamaan, lisäkäskyllä mukaan), käännös vasemaan (huono, mutta nämä on tällä hetkellä "aina"), pätkä suoraan, täyskäännös, liike seis (loppu jo paremmin, mutta ei hyvä).

Kaaaauheeeean pitkä odottelu ruudun ja merkin välissä. Piralla vähän kiehui, olisi pitänyt TEHDÄ jotain, joten kyykin rapsuttelemassa maassa. Odotus tuntui ikuisuudelta, eikä me olla tällaisia palkattomuustreenejä tehty. No nyt kyllä jatkossa tehdään!

Luoksetulo oli hyvä, odotti rauhassa ja tuli loppuun asti laukalla. Pienen korjauksen taisi tehdä perusasentoon kun katsoin koiraa.

Taas odotettiin ikuisuus, kun näytönvastaanottajat kirjoitti ja liikkuri haki kapulaa. Ja Pira kiehui ja kitisi.

Nouto kesti kuitenkin palkattomuuden hyvin! Vinkui kyllä heiton jälkeen, mutta malttoi (ja mä maltoin odottaa, että hiljeni!) liikkurin käskytyksen. Palautuskin ok, käsitteli kapulaa korrektisti ja palautti laukalla loppuun asti. Ihan lopussa kyllä nousi sivulta, kun otin kapulan, mutta muuten olen tähän oikein tyytyäinen!

Ja sitten taas odoteltiin... Ja noudosta kohonneet kierrokset ei varsinaisesti ainakaan laskeneet, joten P vinkui.

Vapaa valintaisena liikkeenä me tehtiin AVO hyppy. Tiesin kyllä, että ääntä tulee kun alla on nouto ja P odottaa hyppynoutoa, mutta halusin varman ja koirasta kivan liikkeen. Tämä siis muuten hyvä, mutta sivulla vinkui, hypätessä ulahti ja toisella puolen vinkui. Maltoin kuitenkin odottaa, että hiljeni, vaikka liikkuri käskyttikin. Paluun pa hyvä.

Paikalla makuussa tarvitsi kaksi käskyä alas, vinkaisi kerran kun poistuttiin ja sen jälkeen makasi hyvin. Sivulle ok, jäi vähän vajaaksi.

Kaikkiaan siis virettä ja seuraamista lukuunottamatta ihan ok. Tuskin tarvitsee odottaa kutsua rinkiin, mutta hyvä kokemus ja tilannekatsaus, tietääpähän taas mitä treenata ja miten ei ainakaan kannata valmistautua kokeisiin ;) Ja oikein kivoja koiria mukana!

Kotimatkalla käytiin vähän palauttelemassa, helppoa seuraamista lelu kainalossa, ruutua ja ohjattua. Nyt oli koirakin jo sopivan väsynyt, joten oli kivaa ja Pippi oli taitava :) Ruutu alkaa oikeasti toimia, tehtiin yksi kokonainen (VOI) ja pari paikan vahvistusta. Ohjatussa merkkiä ja kumpikin puoli kertaalleen, merkiltä lähdössä vähän epävarmuutta, noudot ok.

Eiliseltä pari kuvaa vielä, kun päästiin vihdoin kunnolla lenkille! Mä tykkään keväästä aivan todella paljon, mutta nää jäätikkökelit ei oo sitten yhtään mun selkää varten... Nyt jo kävely ja istuminenkin onnistuu, jospa säästyisi enemmältä.









Vielä vähän kevät fiilistelyä:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti