sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Mustavalkoisten rallypäivä!

Koska Nila ei vaan aloita juoksua ja Tamskille oli lahjakortti, piti ilmoittaa se vielä yhteen avoimen kisaan kun nyt vauhtiin päästiin. Se jäikin samalla viimeiseksi, kun saavutettiin koulutustunnus RTK2. Pisteillä ei tänään juhlittu, kun kaksi pientä mutta pisteissä kallista virhettä pudottivat saldon 79 pisteeseen. Tällä ei kuitenkaan ole mitään väliä, koska Nila on rallykehässä tällä hetkellä todella mukavan tuntuinen, rento, hiljainen ja hyvin kuulolla. Se keskittyy hyvin ja tekee tarkasti, minkä lisäksi opin itse koko ajan paremmin säätelemään omaa liikkumistani ja koiran virettä.

Tuomarina oli Riikka Timonen ja rata seuraava:


Vähennykset seuraavasti:
kyltti 1 -10 tvä (rintamasuunta), Nila hämmentyi suoraan eteen tulosta ja jäi poikittain, mutta en tarkoituksella alkanut uusimaan
kyltti 12 -10 tvä (koira ei istunut), en huomannut ettei Nila istunut kokonaan vaan ainoastaan kyykkäsi, kun jo pyysin eteen. Ihan turha virhe, mutta minkäs teet...
kyltti 14 -1 ov, se liian iso vartaloapu taas istumasta seisomaan nousussa kun ei olla ehditty treenata pois sitä tässä välissä. Nyt se on sitten jo pakko, voittajassa ei taida selvitä -1 virheellä enää...
Tuomarin kommenttina 'Hyvä rata, tarkasti suoritettu!'

Videokin löytyy:




Koska ihminen on vähän hullu ja haluaa aiheuttaa itselleen jännitystä, ilmoitin jossain mielenhäiriössä myös Piran alokasluokkaan, kun se edelleen on pysynyt selän osalta hyvässä kunnossa. Pira odotteli autossa Nilan suorituksen yli, sen jälkeen hain sen häkkiin odottelemaan ettei palellu autoon. Tosin sen kylmän sieto on paljon parempaa nyt, kun selkä on parempi! Siitä huolimatta sitä pidetään tarkasti lämpöisenä. Oltiin suoritusvuorossa neljänsinä, joten rataan tutustumisen jälkeen otin sen vähän purkamaan pahimpia höyryjä. Lämpässä se vinkui ja vonkui, samoin omaa vuoroa odotellessa. Menin vielä liian aikaisin kehään, kun edellisen paperissa menikin kauemmin kuin arvioin. Teetin sillä sitten vielä ennen lähtö kylttiä pari temppua, ettei kiekuminen yltyisi ihan valtavaksi. Kun lopulta päästiin liikkeelle, se onneksi hiljeni ja keskittyi hyvin, ei juurikaan muistanut tehdä omia sovelluksia tai sählätä!

Alokasluokan rata:

Vähennykset Piralle seuraavasti:
Kyltti 1 -3 uus, koska odottelun jälkeen tässä piti vähän säätää omiaan. Uusinnalla keskittyi ja teki hyvin.
Kyltti 2 -1 tal, ensimmäisen kyltin häröily vähän sotki hihnaa ja se kiristyi, luulin että enemmänkin kuin yhden miinuksen verran. Kiva toki näin!
Kyltti 7 -10, Pira nousi maasta istumisen kautta mutta en viitsinyt uusia kun nousi kehuista, ihan omaan piikkiin saan laittaa tämän.
Pisteitä jäi jäljelle 86 eli alo hyv ja tuomarin kommentti 'Taitavaa menoa :)'

Pirastakin löytyy video:



Piralla on nyt kaksi alo hyv tulosta, katsotaan missä välissä se viimeinen käydään kokeilemassa. Pira oli kyllä onnellinen kun pääsi mukaan, joten voihan se olla että avoimen juttujakin voisi vähän sen kanssa katsella, ei siellä paljoa treenattavaa pitäisi olla. Tosin ruoka houkutuksena on sille vähän vaikea ja hyppy saattaa kuumentaa tunteita, mutta katsellaan ja kuulostellaan mitä sen kroppa on näistä pienistä treeneistä mieltä, terveys kun on Piran kohdalla se kaikkein tärkein asia. Koitetaan kuitenkin pitää myös mieli virkeänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti