keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Kynsisaksiennoutaja & hyvänmielen treenit

Piralla on omituinen pakkomielle koirien kynsisaksiin, ne täytyy varastaa heti kun tilaisuus ilmenee. Kun leikkaan Nadin kynsiä, P väijyy saksia niin lähellä kun vaan annan olla. Koska saksien etsiminen pitkin taloa alkoi tympiä, olen vahvistanut saksilla tuomista ja nostamista, sama se kai on millä sitä noutoa harjoittelee ;D

Eilen oli kynsienleikkuu hetki. Piran omien kynsien leikkaaminen sujuu hyvin, Nadi odottaa vieressä ja P köllöttelee selällään. Kun tulee Nadin vuoro, on pieni kuono kiinni kynsisaksissa heti, kun mahdollisuus ilmenee. Pira siis harjoittelikin odottamista ja pois menoa samalla, kun leikkain Nappulan kynnet. Palkkailin rauhassa kaempana olemisesta kyllä namillakin, mutta ehdottomasti parasta on saada kynsisakset leikkuun jälkeen. Ensin korvat luimuun ja toiseen huoneeseen, mutta nyt jo kehotuksesta ottaa sakset suuhun ja tuo lähemmäs. Lähellä harjoiteltiin nostoja ja suussa pitämistä, mitkä sujuvat saksilla jo hyvin. Tosin P:llä on maahanmenomoodi jäänyt vähän päälle ja sitä tarjotaan aina, kun ei ole ihan selvää mitä pitäisi tehdä. Pira osaa siis myös ottaa sakset suuhun maassa ollen, hassu pentu :)

Tänään ajeltiin ympäri kaupungin pohjoispuolta etsien jotakin valaistua länttiä, missä pystyisi treenailemaan myös nyt, kun pimeää jo töistä päästessä. Pitkän etsinnän jälkeen päädyin katsastuskonttorin pihaan, missä olikin hyvä valaistus! Sain auton parkkiin ja pääsin jopa itse ulos, kun valot sammuivat. Jatkossa siis paikalle ennen klo 19.20, jos haluaa kunnon valaistuksen. Kyllä siellä nytkin näki, muttei tosiaan läheskään niin isolla alueella, kuin mitä olisi nähnyt jos olisi ollut paikalla puolituntia aiemmin.

Tytöt pääsivät ensin vähän verryttelemään, ajattelin tämän helpottavan taas ihan uudessa paikassa treenaamista Piralle. Kierreltiin hetki pihassa ja laitettiin yhdessä puolikas ruutu valmiiksi (toosi hyvä idea tehdä tämä yhdessä koirien kanssa...), tämän jälkeen Pira autoon ja Nadi aloitti.

Nappula teki ensin hienoa seuraamista! Tämä tuntuu nyt paranevan kerta kerralta, kiinnostaisi tietää mitä on tapahtunut??? Mielestäni ei mitään, mutta ilmeisesti kuitenkin teen nyt jotain erilailla. Seuraaminen on tiivistä ja tuntuu jopa hyvälle. Vasemmalle käännöksissä edelleen vähän ongelmaa, mutta paremmin nekin. Tehtiin neliötä vasemmalla pienentäen, parani ja oli lopuksi oikein ok! Seuraavaksi otetin ruutua, mitä ei olla tehty aikoihin. Meni kuitenkin reipasta ravia alustalle, selvästi tästä on joku mielikuva olemassa. Täytyy nyt tehdä Nadillekin aina samalla kun Piralle. Jäävistä liikkeestä maahan, joka on aina ja ikuisesti vaan niiiiin hidas. Ei nopeudu naksulla ei lelulla ei kehulla eikä helpottamalla, joten olkoon hidas sitten. Tää on niin Nadin kanssa treenaamisen ongelma, sitä ei oikein saa millään motivoitua parantamaan suorituksia. Tekee kyllä mutta vähän puolihuolimattomasti ilman minkäänlaista intohimoa. Kivaa sillä selvästi yleensä on ja tykkää touhuta mun kanssa, mutta siitä puuttuu kokonaan sellainen tietty into. Mutta me sitten höntsäillään ja katsotaan, riittäkö se joskus johonkin vai ei. No niin, takaisin asiaan. Tehtiin vielä pysähdyksiä, jotka myös hitaita "seisahtumisia". Näissä selvästi alkuun vähän epävarmuutta, joten lopuksi vahvistin vielä käskyjä sanomalla liikkeen -> oikeasta naks -> nami maahan vähän matkan päähän. Muutama hyvä toisto sekä maahan että seis, minkä jälkeen imuttamalla autoon. Kaiken kaikkiaan ihan hyvä, meillä oli molemmilla kivaa :)

Pira teki ensin kosketusalustaa ruudun keskellä. Läheltä hakeutuu hyvin ja vielä parista metristäkin, mutta sitten katkeaa helposti ajatus kesken matkan. Tehtiinkin alkuun ja loppuun helppoja läheltä ja välillä kokeiltiin vähän eri etäisyyksiä. Tää olis niin paljon helpompaa jos olis kaveri mukana muistuttamassa alustasta kun koira on kauempana. Toisaalta, tuleepahan treenattua etäisyyttä pikkuhiljaa, eiköhän se siitä aukea. Lisäksi PIra teki maahanmenoja ja stoppeja leikin lomassa, ensin vain maahan, sitten vain stoppeja ja lopuksi sekaisin. Pentu kuunteli aivan huippuhyvin eikä tainnut sekoittaa kertaakaan! Muutenkin Piralla oli superkivaa koko ajan, eikä uusi paikka haitannut nyt yhtään. Täytyy nyt vaan koittaa ahkerasti käydä eri paikoissa treenailemassa helppoja ja kivoja juttuja, niin eiköhän se siitä. Ja riittävän lyhyesti! Tosin eniten häiriötä tuntuu aiheuttavan kova tuuli, ei taida pentu vielä oikein ymmärtää mikä se on. Kovalla tuulella paikassa kuin paikassa vähän kyttäilee ympärilleen, mutta onneksi kuitenkin pääsee leikkimällä ja syömällä tästä yli.

Lopuksi vielä päästin koirat hölköttelemään tyhjälle parkkikselle, kierreltiin ympäriinsä. Pääsin jopa kahdesti koiria piilon syvään ojaan! Samalla tuli taas todistettua, ettei Nadi osaa yhtään käyttää ilmavainua :D Se hyppäsi kaksi kertaa mun yli kun kykin ojassa etsiessään, muttei saanut hajua. Juoksi miljoona edes takas ihan mun ympärillä, muttei millään meinannut löytää. Ensimmäisellä kerralla se olikin Pira, joka hoksasi missä olen. Toisella kerralla Nadi suunnilleen törmäsi muhun sinkoillessaan, niin saatiin löydöt tällä kertaa tasan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti