torstai 22. joulukuuta 2016

Pentujen pikkujoulut

Kujelot (KuloxKuje=Kujelo) viettivät pikkujouluja toissa sunnuntaina Lempäälässä Your Dog -hallissa hyvän ruuan, seuran ja vähän treenienkin merkeissä. Pakko heti alkuun todeta, että meillä on kyllä hyvä porukka ja loistava kasvattaja! Reilusti yli puolet varatusta halliajasta meni siihen, että istuttiin ringissä lattialla keskustelemassa koiristamme, niin hyvistä kuin niistä huonommistakin puolista. Sisaruksia oli paikalla 7/9 ja hauskasti niistä löytyy samoja piirteitä, mutta kaikki ovat silti selkeästi omia persooniaan. Kaikkiaan vaikuttavat oikein mukavilta harrastuskoirien aluilta!

Vasemmalta oikealle Rover, Love, Tina, Nila, emä Kulo, Metka, Popa ja Maili

Treenivuorolla Nilan kanssa tehtiin ensin hieman kahden lelun leikkiä, kun irrottaminen on ollut vähän hankalaa ajoittain. Nyt ei ongelmaa, leikittiin sillä mikä oli osoitettu ja vaihdettiin nopeasti. Myös käsitargetit lelupalkalla onnistuivat hyvin, vaikka niissäkin oli tuossa aiemmin hieman jumittamista. Kokeiltiin sitten pari toistoa ruutua niin, että sinne vietiin lelu koiran nähden ja päästettiin pentu juoksemaan lelulle. Ajatuksena saada irtoamiseen ensimmäisenä asennetta ja vauhtia. Vaikeassa häiriössä pari ensimmäistä toistoa meni ok, mutta vauhtia ja asennetta olisi saanut olla enemmän. Kolmas toisto olikin sitten jo niin hyvä, että jätettiin siihen. Täysiä, suoraan leluun.



Muiden treenatessa tein sivussa vielä muutamat perusasennot, jotka alkavat sujua mukavasti jo muuallakin kuin kotona. Tosi kivasti malttoi kyllä pentu keskittyä, vaikka melko pienessä hallissa oli porukkaa ja koiria vaikka kuinka paljon! Nila on melko vilkas ja näkee kaiken, mutta samalla fokuksen ollessa oikeassa asiassa erittäin keskittymiskykyinen. Häiriötreeniä siis tarvitaan paljon, mutta se myös tuottaa tulosta melko nopeasti. Palkitsevaa myös koiran ohjaajalle!

Kaikki kuvat © Katri Mure

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti