tiistai 13. syyskuuta 2011

Touhutiistai :)

Eilisen lörväilypäivän jälkeen oli tänään vuorossa taas enemmän ohjelmaa. Pakkailin koirat autoon ja suunnistin kentälle reilusti ennen koulutettavien paikalle saapumista, tarkoituksena ensin touhuilla omien kanssa.

Paikalla olikin Piraa vielä tapaamattomia (öh, mikä sana...) ihmisiä, joten seurusteluksi meinasi mennä :) Pira on muuten jo melkein täysin koulutettu; kaveri rakensi itselleen ruutua ja jätti ämpärillisen tunnarikapuloita maahan, niin pikku-P paineli ensin keskelle ruutua ja meni maahan (ehkä vähän vaanimaan kaverin aussie urosta ;-) ) ja tämän jälkeen tunnari ämpärille ja valkkasi sieltä oman ;-D Ruutuun vielä paineli uudelleenkin, tälläkin kertaa maahan ruudun sisään. Oliskohan se lukenut jo salaa sääntökirjan..? No joo, tosiasiassa vähän leikittiin ja namiteltiin sivulla hienolla kontaktilla ja pääasiassa katseltiin ihmisiä ja koiria. Pira tapasikin paljon uuden näköisiä koiria - jo mainitun aussien, pari australianterrieriä, pari partacollieta ja perhoskoiran nyt ainakin. Kaikkiin suhtautui oikein hyvin, isompiaan jopa vähän aluksi osasi varoa. Aussit (terrierit) oli ehkä kiinnostavimpia, niitä kun ei kauheasti pentu kiinnostanut ;) Perhoskoira taas olisi halunnut leikkiä, mutta sille Piran piti vähän jäykistellä isompana... Höntti pentu. Ihmiset sai tietenkin pusuja :) Kontaktia ottaa hienosti myös häiriötilanteessa, tästä on hyvä jatkaa harjotuksia!

Nadilla oli tänään parikin Tärkeää Tehtävää ryhmäläisten treeneissä; ensin Nappula sai toimia lisäkoirana paikallamakuu rivissä, missä täyttikin paikkansa erittäin hyvin. Loppuajan Nappula sai toimia häiriökoirana, mikä myös sopii kuin luonnostaan räksytyksestä nauttivalle koiralle ;-D Nadi siis sai odotella kiinni talon rappujen kaiteessa ja räksyttää sydämmensä kyllyydestä, koska ryhmässä on pari ensimmäisiä kokeita suunnittelevaa koirakkoa, joille tälläinen häiriö tuli tarpeeseen. Hienosti selvisivät, niin häirikkökoira kuin koulutettavatkin :)

Illalla vielä autossa odottelu harjoituksia ja pihapainia, nyt koko porukka on unta vailla :) Huomiseksi odotellaankin mieluisia vieraita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti