sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Toko-turistina II, mökkeilyä, Penu-karhua ja metsäretkeä - niistä on hyvä viikonloppu tehty!

Melkoista menoa ollut siis loppuviikkokin!

Lauantai alkoi tokoilujen merkeissä, tosin tällä kertaa allekirjoittanut istui sihteerikopissa ja koirat vietti tokoturistien elämää lähinnä autossa. J kävi kyllä moikkaamassa ja koirat käyttämässä välillä, mutta pääsääntöisesti koirat lepäilivät häkeissään. Mä tykkään sihteerin hommista, kun pääsee aitiopaikalta kuulemaan tuomarin kommentit ja tulee tosiaan keskityttyä kokeen seuraamiseen, mutta että oli eilen kylmän kostea keli! Onneksi mukana oli istuinalusta ja kaulahuivi, mutta lippiksen sijaan olisi kyllä saanut olla pipo päässä ja hanskat kädessä. Kokeen jälkeen meni tovi sulatellessa, minkä jälkeen oli koirien vuoro. Tytöt saivat ensin purkaa isoimmat energiat toisiinsa, minkä jälkeen Pira teki pienet "treenit". Leikittiin wubba-leikkiä, mistä P on päivä päivältä enemmän innoissaan ja tuo jo hienosti lelun takaisin, vaikkei näkisikään toista lelua. Vähän perusasentoja askelsirtymillä, Pira käyttää kyllä hyvin takaosaansa ja hahmottaa kroppansa todella hienosti! Selvästi myös tietää oikean kohdan jo melko hyvin käsiavulla sekä pitää kontaktia, vaikka suoristun hetkeksi ihan pystyyn :) Pari maahanmenoa ja istuminen pienellä odotuksella, mistä palkaksi päiväruoka.

Kokeesta jatkettiin käymään kaverin mökillä vajaan tunnin ajomatkan päässä. Tytöt sai rallata mielin määrin ensin pihalla parituntia, pari kaveria jo kysyi meinaanko olla koko illan ulkona. Myöhemmin sanoivat Piraa niin ihanan kiltiksi ja kivaksi pennuksi ;D Rakkailla ei_niin_koiraihmiskavereillani ei meinannut ensin oikein löytyä yhteyttä näiden juttujen välille, mutta eiköhän se totuus vielä valkene.... (koira)Tytöt siis keräsivät niin rapsutuksia, herkkuja kuin kehujakin oikein urakalla, on ne vaan niin mainioita ja helppoja kavereita ottaa mukaan mihin tahansa. Yötä myöten ajeltiin vielä kotiin, kun ei ollut matkassa eväitä pennulle eikä oikein muutakaan varustusta ja sunnuntaikin oli ohjelmaa täynnä. Kotimatka olikin mielenkiintoinen; ensimmäisen reilut 10 km:n aikana näin ainakin 20 peuraa neljässä eri erässä ja oli kuitenkin pilkkopimeää, joten nämä olivat vain auton valoihin osuneet. Hissuttelin alle 40 km/h aina isolle tielle asti ja säästyin kuin säästyinkin osumilta, mutta tuskin oli kaukana. Kuinkhan paljon peuroja pelloilla ja tien varrella todellisuudessa olikaan, en halua edes tietää!

Sunnuntaina piti nukkua pitkään, mutta kukas se heräsikään n. klo 6.45..... Aamupäivä otettiin kuitenkin rauhassa, kuukausi keskimäärin 6 h yöunilla alkaa vaatia veronsa ja välillä pitää ottaa jatkounet. Aamupäivällä lähdettiin kuitenkin taas liikenteeseen, yllättäen koiramaisissa merkeissä :) Meidän kerhon kentältä kun löytyi tämmöinen:
Konekarhu Penu saapui testauttamaan halukkaiden koirien reaktioita karhun kohtaamistilanteessa. Testi oli oikein mielenkiintoista seurattavaa, osa koirista toimi "oikein" pyrkien pysymään karhun takana ja pitämään sen haukkamalla paikallaan, osa ei suostunut lähellekään ja osan mielestä paras ratkaisi oli kääntää karhulle selkä ja toivoa, että jos sitä ei katso, sitä ei ole olemassakaan. Pira pääsi taas seurustelemaan ihmisten kanssa ja löysi oikein mieluisan painikaverinkin 16 vkoa vanhasta bouvierin pennusta. Pira ehti olla myös söpö:

 Välillä ehdin jo epäillä, että mulle on sittenkin myyty se karjalankarhukoira, kun Pira kiipesi yhden metsämiehen syliin, tuijotti keskittyneesti kentälle päin ja selvästi otti ilmavainua jostakin. Tiedä sitten tuliko nenään oikeasti karhun vai lähempänä olleen grillin hajut.

Illalla lähdettiin vielä katsastamaan tälle syksylle tämä ennen hirvestyksen alkua tällä alueella:
J:n sukulaisen omistaman metsäläntin aivan ihastuttava grillikota, jossa aikaa saisi kulumaan vaikka kuinka. Tänään kuitekin vain pikaisesti käppäiltiin hieman lähiympäristössä ja nautiskeltiin syksystä, pimeä kun teki jo tuloaan. Nadista ei alkavan hämärän takia saanut yhtään julkaisukelpoista kuvaa, mutta tässä yksi, mistä toivottavasti näkyy, kuinka Nappula "kärsii" roolistaan puruleluna:
Pikku-P söpöili vielä muutman onnistuneen otoksen verran, ensin tosin todellinen paskapää:
 Ja ne söpöilyt:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti